Te temi că, de Crăciun, o să fii tot la Aeroportul Otopeni, completând formulare? Poate scapi. Autoritățile anunță măsuri care să reducă timpul de așteptare și aglomerația

19 dec. 2021
395 Afișari
Te temi că, de Crăciun, o să fii tot la Aeroportul Otopeni, completând formulare? Poate scapi. Autoritățile anunță măsuri care să reducă timpul de așteptare și aglomerația
Te temi că, de Crăciun, o să fii tot la Aeroportul Otopeni, completând formulare? Poate scapi. Autoritățile anunță măsuri care să reducă timpul de așteptare și aglomerația | Sursa foto: Unsplash

A fost aglomerație, unde este mare și destulă bulibășeală zilele astea pe Aeroportul Otopeni, cu aglomerație și timp uriaș de așteptare la debarcare. E tranzit simțitor mai mare ca de obicei pe Otopeni, fiindcă e simțitor mai mare numărul românilor care se întorc în România sau pleacă în vacanța de  sărbători. 

Nu vor mai fi aglomerație și cozi pe Aeroportul Otopeni, unde a fost cam balamuc în ultimele zile, promit autoritățile.  Compania Națională Aeroporturi București anunță că, de-acum încolo, a luat  măsuri menite să reducă timpul de așteptare la intrarea și ieșirea din țară.

Aglomerație la Aeroportul Otopeni. Măsuri menite să schimbe situația

Cum s-a produs aglomerația? Procedurile de triaj, mai cu seamă că Spania și Italia au intrat în zona roșie, iar de acolo vin foarte mulți români acasă. Triajul presupune, printre altele, completarea și semnarea declarației pe propria răspundere privind zonele din care vin călătorii.

Ca să nu mai fie cozi uriașe la aeroport, CNAB anunță că, de-acum încolo, implementează următoarele măsuri:

  • Pasagerii vor fi debarcați în grupuri de câte 50 de persoane, la fiecare sfert de oră. Astfel, s-ar putea păstra distanțarea atât în autobuze, cât și în zona de verificare a documentelor.
  • De asemenea,  pasagerii cu certificat verde care vin din Uniunea Europeană sau din Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein vor fi direcționați direct către ghișeele de frontieră.Vor avea prioritate  familiile cu copii  și persoanele cu mobilitate redusă.
  • Biroul de presă al CNAB mai anunță că au fost deschise toate cele 13 filtre de control de securitate, care vor funcționa la capacitate maximă în orele de vârf.
  • Autoritățile mai anunță că, în zonele în care se produce aglomerație, se vor suplimenta efectivele Jandarmeriei și ale Poliției Transporturi Aeriene, iar numărul de medici ai DSP va fi mai mare: 6 pe fiecare tură, la orele de vârf de sosiri.

De mâine, PLF înlocuiește declarațiile semnate cu pixul

Teoretic, de mâine – luni, 20 decembrie – procedurile de triaj ar trebui să fie mult simplificate de introducerea formularul digital de intrare în România.

Guvernul a anunțat că, pentru a câștiga timp, formularul digital de intrare în România (PLF), care intră în vigoare din 20 decembrie, va  va putea fi completat electronic încă de azi, 19 decembrie, în aplicația https://plf.gov.ro

 

Cookies