„Te știu de mică, te iubesc, n-ar trebui…” Altă posibilă victimă a lui Visarion Alexa. Femeia publică un bombardament cu mesaje

23 sept. 2022
24588 Afișari
"Te știu de mică, te iubesc, n-ar trebui..." Altă posibilă victimă a lui Visarion Alexa și bombardamentul cu mesaje

În ultima săptămână, un număr tot mai mare de femei cărora Visarion Alexa le-a fost duhovnic au povestit cum  preotul s-ar fi purtat nepotrivit, foarte nepotrivit, insistent erotic și chiar sexual ori direct agresiv-abuziv. Multe dintre ele și-au publicat confesiunile pe conturile personale din social media, altele și-au încredințat încrederea într-o femeie – Nidelea Vaia Nicoleta, juristă și președintă a unei asociații a persoanelor cu boli rare.

Numai la ea au ajuns nouă astfel de alte cazuri. Cea mai recentă confesiune, publicată în această seară pe pagina de Facebook a doamnei Nidelea, este însoțită și de capturi ale conversațiilor dintre victimă și preot.

De fapt, „conversație” este mult spus, în fața ochilor se desfășoară un bombardament de mesaje pe care preotul le-ar fi trimis insistent, hărțuitor și cărora adresantul  – femeia-victimă – le răspunde extrem de rar și de distant.

Încă o posibilă victimă a lui Visarion Alexa. „Două luni m-a asaltat cu  mesaje”

Această nouă victimă, cat povestește despre un bombardament de mesaje și despre o presiune infernală, a decis să facă publice mesajele pe care i le-a trimis preotul: 

Sunt una dintre victime, una care a mai găsit resurse să lupte. Vă rog sa publicați aceste mesaje ca să se vadă modul în care acționa părintele Visarion, că nu victima îi făcea avansuri. Două luni m-a asaltat cu mesaje ca acestea,  doua luni în care am căzut psihic cumplit. Am mers la Biserică saăvorbim, în urma insistentelor  din mesaje și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea. Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo. I-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei, se întâmplă acum 5-6 ani,  dar le-a ignorat. Vreau sa spun ca insista pâna victima ceda și nu invers. Mi-a luat mult timp sa îmi revin. Vă rog să postați, doar ca să se vadă ca nu noi am purtat vreo vină.

Mesajele sunt, într-adevăr, tulburătoare. Vin unul după altul, extrem de insistente, conțin avansuri sexuale explicite.

 „Tare mi-e dor de tine, și tu taci și fugi”

Tânguieli, rugăminți fierbinți, oftaturi – nimic nu lipsește din asaltul preotului asupra femeii, așa cum reiese din mesajele făcute publice de către victimă.

Visarion Alexa, o nouă posibilă victimă

„Te știu de când erai foarte mică, tu nu înțelegi cum ai intrat în inima mea”

Mesajele au constant același ton insistent: vino, nu mă certa, te iubesc, deși știu că n-ar trebui….

Poliția caută deja alte posibile victime ale preotului Visarion Alexa

Anchetatorii au început demersuri pentru identificarea altor posibile victime ale lui Visarion Alexa, pornind tocmai de la astfel de mărturii.

Între timp, preotul a recunoscut agresiunea sexuală asupra femeii care l-a reclamat la poliție. patriarhia a anunțat că Visarion Alexa  „a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a anunțat că, în aceste condiții, Arhiepiscopia  Bucureștilor a luat mai multe măsuri – „singurele posibile și statutare” până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească, și că măsurile sunt acestea:

  • Suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios);

  • Retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ);

  • Obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Patriarhia mai anunța că, după pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar:

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, adaugă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Preotul Visarion Alexa, paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București,  se află sub control judiciar pentru 60 de zile, acuzat de agresiune sexuală. Anchetatorii au cerut arestarea lui și au contestat decizia de control judiciar, iar contestația se va judeca săptămâna viitoare, la Tribunalul București.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies