Te cheamă Popescu? Ai reducere de 50% la Art Safari București

03 oct. 2022
715 Afișari
Te cheamă Popescu? Ai reducere de 50% la Art Safari București
Te cheamă Popescu? Ai reducere de 50% la Art Safari București. Sursa foto: Art Safari

Art Safari București oferă o reducere de 50% la bilete – timp de o zi – pentru românii care poartă numele de Popescu. Evenimentul dedicat artei îl aduce în atenția publicului pe marele pictor-călător al României, Ștefan Popescu (1872-1948).

Art Safari București

Art Safari găzduiește expoziția „Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor”, curatoriată de Dr. Elena Olariu. Aceasta este organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și este cea mai amplă de până acum din țara noastră.

Artistul nu a fost atât de faimos în țara de origine. Și-a început cariera în Germania, iar o mare parte a vieții și-a trăit-o la Paris, unde și-a desăvârșit tehnica și s-a împrietenit cu Constantin Brâncuși.

Câteva dintre țările pe care le-a vizitat și le-a pictat: Franța, Turcia, Maroc, Tunisia, Alger, Elveția, Italia, Grecia, Iugoslavia, Germania, dar și locuri minunate din România, printre care peisaje din Deltă.

Toate acestea pot fi admirate pe pânzele create de Ștefan Popescu la Art Safari, până pe 11 decembrie, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București).

Reducere de 50% dacă te cheamă Popescu

Art Safari transmite că oferă 50% reducere la bilete, vreme de o zi – 5 octombrie – tuturor românilor care poartă numele de familie Popescu.

Reducerea se aplică la biletele care au full access în Art Safari și care sunt valabile atât în Pavilionul Românesc, care găzduiește expoziția dedicată lui Șefan Popescu, cât și în Pavilionul Internațional, unde poate fi văzută cea mai valoroasă expoziție de artă de pe teritoriul României, adusă de la Victoria and Albert Museum, Londra. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul Art Safari, AICI.

Programul de vizitare:

  • De joi până duminică: între orele 12:00-21:00;
  • Night Tours: între orele 22:00-1:00 (vineri și duminică);
  • Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), strada Lipscani nr. 18-20, București, 23 septembrie: până la data de 11 decembrie 2022.

„În cadrul Pavilionului Românesc, vă invităm într-o călătorie superbă prin Orientul și Occidentul secolului trecut, posibilă prin arta marelui pictor Ștefan Popescu. Prea puțin cunoscut în țara noastră, artistul s-a bucurat de un mare succes în Franța. Remarcabilă rămâne și participarea sa la trei ediții ale Bienalei de la Veneția, dar și faptul că a fost unul dintre pictorii preferați de Regina Maria, care i-a achiziționat unele dintre cele mai importante lucrări pentru colecția sa”, declară Ioana Ciocan, General Manager Art Safari.

Cookies