Te-ai vaccinat deja, dar nu e neapărat suficient. Beatrice Mahler explică de ce am putea fi nevoiți să repetăm vaccinul anti-COVID chiar anul ăsta

15 feb. 2021
124 Afișari
Te-ai vaccinat deja, dar nu e neapărat suficient. Beatrice Mahler explică de ce am putea fi nevoiți să repetăm vaccinul anti-COVID chiar anul ăsta
Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat că informațiile despre vaccin avute până acum indică faptul că imunitatea este asigurată până la 8 luni, iar cercetările continuă: se dorește ca vaccinurile împotriva COVID-19 să aibă un răspuns pe termen lung și pentru mai multe tulpini apărute.

Ce a declarat Beatrice Mahler

„Există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura, tulpini noi de virus care amenință ca fiind o nouă provocare pentru următoarea perioadă.Dacă vorbim însă de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut și puțin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate”, a spus Beatrice Mahler pentru Digi24.

Cât durează imunitatea după vaccinare?

Managerul Institutului „Marius Nasta” a declarat despre cercetările și informațiile de până acum: „merg spre surprize pozitive, întrucât s-a constatat că există o acoperire a imunității cu anticorpi la opt luni”.

„Cercetarea se duce într-o direcție utilă dacă vorbim de imunitate pe termen lung la vaccinuri. Se lucrează la o platformă în care producția de anticorpi să se realizeze contra genomului viral și nu a proteinei de la suprafața virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung și pentru mai multe tulpini.

Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an. Vom vedea primele date și rapoartele de la firmele producătoare privind persistența anticorpilor de la lotul de persoane luate în studiu, monitorizarea lor se face pe o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom avea răspunsuri mai exacte”, a explicat Beatrice Mahler.

Cookies