ESENTIAL

Te-ai vaccinat cu prima doză de AstraZeneca, dar refuzi rapelul. Valeriu Gheorghiță spune care este soluția

Dacă te-ai vaccinat cu prima doză din serul produs de Oxford-AstraZeneca, dar refuzi acum să faci rapelul, poți relua procesul de imunizare, cu un alt ser. Dar cel mai devreme peste patru săptămâni. Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări.

Te-ai vaccinat cu prima doză de AstraZeneca, dar refuzi rapelul. Valeriu Gheorghiță spune care este soluția

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță spune că trebuie totuși așteptată decizia de joi a Agenției Europene a Medicamentului.

„Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin.

Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Antena 3, potrivit Digi24.

Pe lista de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 s-au înscris jumătate de milion de români. Ei se adaugă celor un milion și jumătate care au primit deja cel puțin o doză, potrivit sursei citate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button