Te-ai lovit în metrou sau pe peron? Ce despăgubiri ai putea primi de la Metrorex

de:
30 nov. 2016
0 Afișari
Te-ai lovit în metrou sau pe peron? Ce despăgubiri ai putea primi de la Metrorex

În caietul de sarcini oferit celor interesați de către Metrorex se vorbește de mai multe sublimite de asigurare, dar și despre o limită globală de 1,1 milioane de euro pentru vătămări corporale, scrie profit.ro.

Este un lucru bun că Metrorex vrea, pentru prima dată, să încheie o asigurare de răspundere. În alte țări, acest tip de polițe a devenit o obișnuință de foarte multă vreme. În România, noi am mai încercat să facem o asigurare de răspundere pentru CFR Marfă, dar, până la urmă, nu a mai ieșit. Limita de 1 milion de euro este foarte mică, în comparație cu sumele din alte țări, dar, repet, este mai bine decât nimic„, a comentat George Dragne, deputy sales manager Marsh România, una dintre cele mai experimentate societăți de brokeraj în domeniul infrastructurii și noua deținătoare a contului Tarom.

Precizăm că, pentru RCA, de exemplu, limita de răspundere pentru vătămări corporale este de 5 milioane de euro.

Polița achiziționată de metrou ar urma să acopere orice tip de daună materială sau vătămare provocată persoanelor care călătoresc cu metroul sau care se află pe peron în așteptarea trenurilor. Până acum, la metroul bucureștean, nu a vut loc niciun incident major.

Asigurătorul va prelua riscuri la care se expun, zilnic, 700.000 de oameni.

Cookies