ȘTIRI

TB: Concluzia Parchetului privind foloasele primite de Dumbrăveanu, pur speculativă şi nesusţinută

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că materialul probator administrat până la acest moment procesual, nu relevă existenţa unor probe şi nici chiar existenţa unor indicii temeinice, din care să rezulte presupunerea rezonabilă că inculpaţii au săvârşit infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. (…) În condiţiile în care nu au fost audiaţi factorii de decizie din cadrul ENEL sau reprezentanţii SC E.I., persoanele implicate în atribuirea celor două contracte ori în lipsa unui act de control, concluzia Parchetului privind caracterul necuvenit al foloaselor obţinute (…) este pur speculativă şi nesusţinută de materialul de urmărire penală”, arată Tribunalul, în documentul citat de Mediafax.ro.

Potrivit motivării instanţei, nicio arestare nu se poate baza pe impresii, intuiţie, o simplă asociere de idei sau de prejudecăţi – etnice, religioase sau de altă natură-, indiferent de valoarea lor.

„Existenţa unei înţelegeri între cei trei inculpaţi, nu a fost nicicum contestată, astfel că revine rolul judecătorului de drepturi şi libertăţi să constate, pe bază de probe, caracterul licit sau ilicit al acesteia. Foloasele trebuie pretinse şi primite cu titlu de contraechivalent al conduitei pe care inculpatul Dumbrăveanu, s-a angajat să o aibă, respectiv aceea de a efectua acte contrare indatoririlor sale de serviciu”, scriu judecătorii în motivarea deciziei de cercetare a vicepreşedintelui ANRE în libertate.

Sursa citată arată că probele adunate de anchetatori nu conduc la concluzia că Dumbrăveanu a urmărit interesele ENEL.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button