ARHIVA B365

TAXIURILE din zona Aeroportului internaţional Henri Coandă, verificate de Poliția Capitalei

La data de 10 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au verificat autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

La activităţi au participat 541 de poliţişti, 26 de specialişti de la Registrul Auto Român şi de la Biroul Român de Metrologie Legală, precum şi 5 jandarmi, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Poliţiştii au controlat 1.781 de autoturisme, pentru neregulile constatate fiind aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 434 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 129 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 19 la Legea61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 11 certificate de înmatriculare, au ridicat 2 autorizaţii/licenţe şi au reţinut 9 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button