ARHIVA B365

Taximetristul care transporta israelienii bătuţi de jandarmi a depus plângere la Parchetul Militar

„Sunt taximetristul bătut cu turiștii israelieni în mașină. Am plecat de la un hotel din București, mă duceam spre un club și ne-au oprit jandarmii. Au început să ne bată la intersecția Ion Mihalache cu Banu Manta, fără niciun motiv. Israelienii au precizat că sunt turiști și tot îi băteau. Nu aveau nicio legătură cu manifestațiile. Ne-au oprit și ne-au luat la bătaie fără absolut nicio explicație. Vă spun sincer eu am fost taximetristul și turiștii au fost foarte mult bătuți în mașină, nu în afara mașinii cu pumnii cu bastoanele”, a declarat Ionuț Valeriu Rădulescu, șoferul turiștilor israelieni care au fost loviți în noaptea de 10 august, de către jandarmi.

Acesta a mai spus că o să ceară daune Jandarmeriei, deoarece nu își poate folosi mâna vreme de 42 de zile.

„Ne-au tras afară jos din mașină, ne-au încătușat, ne-au bătut și încătușat. Cred că apoi și au dat seama că au greșit și ne-au lăsat în pace, iar după 5 minute au plecat. Ne-au controlat în mașină, nu au găsit absolut nimic. (…) Ne-au dat drumul, ne-au descătușat și am plecat. (…) Voi cere daune Jandarmeriei pentru că am o fractură. Timp de 42 de zile trebuie să stau cu mâna în gips, timp în care nu pot să fac nimic, sunt stângaci. (…) Nu înțelegeam de ce tot dădeau, atât timp cât eu eram pe burtă și încătușat, asta e problema care nu o înțeleg”, a mai spus șoferul, conform stiripesurse.

Tot joi, la Parchetul militar sunt aşteptaţi să ajungă şi turiştii israelieni bătuţi de jandarmi în data de 10 august în Piaţa Victoriei.

Citeşte şi: Mr. Laurenţiu Cazan, coordonatorul jandarmilor: Nimeni nu a acţionat acolo fără ordinul meu. Nu am ce să-mi reproşez

Coordonatorul acţiunii jandarmilor din Piaţa Victoriei, din data de 10 august, maiorul Laurenţiu Cazan, a susţinut joi, la TVR, fiind întrebat în legătură cu agresiunea comisă de jandarmi asupra unor turişti israelieni aflaţi într-un taxi, că erau verificate toate taxiurile existând informaţii că unele dintre persoanele violente încercau astfel să părăsească zona.

Procurorii militari au deschis un dosar penal, în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

Până în prezent, au fost depuse peste 200 de plângeri penale de către persoanele rănite la protest.

Ambasada Statului Israel a anunţat luni că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine vineri seară.

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti”, a precizat Ambasada Israelului.

Totodată, Ambasada Israelului a arătat că turiştii israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

„Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button