Taximetriştii sancţionaţi după controale în mai multe gări din Bucureşti

de:
02 sept. 2012
0 Afișari
Taximetriştii sancţionaţi după controale în mai multe gări din Bucureşti

Controalele, efectuate în zona Gării de Nord şi a staţiilor Basarab şi Obor, au urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor, potrivit sursei citate.

Poliţiştii de la Rutieră şi Transporturi au verificat 137 de autovehicule, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.180 de lei, informează Mediafax.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 17 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi, 29 în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi nouă pentru abateri prevăzute de alte acte normative, valoarea acestora fiind 7.000 de lei, precizează IGPR.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, dintre care trei la regimul circulaţiei.

Controale similare au fost efectuate, în ultimele zile, la taxiurile din zona Aeroportului Otopeni.

Cookies