Taximetristii care talhareau turistii straini pe Otopeni, retinuti

de:
16 oct. 2013
0 Afișari
Taximetristii care talhareau turistii straini pe Otopeni, retinuti

Potrivit surselor citate, in urma perchezitiilor efectuate la domiciliile a 24 de persoane suspectate de comiterea infractiunilor cu violenta au fost gasite mai multe inscrisuri, aparate de taxat nefunctionale, precum si niste munitie, fara a fi identificata vreo arma.

De asemenea, oamenii legii au descoperit ca o parte dintre suspecti aveau masinile modificate special pentru a-si putea santaja victimele. De exemplu, sigurantele usilor erau defectate in mod intentionat pentru ca oamenii care se urcau in taxi sa nu poata cobori pana cand nu achitau sumele cerute.

Politistii bucuresteni au efectuat marti 24 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Giurgiu, la persoane care practica ilegal taximetria si care pacaleau si talhareau prin suprataxare turisti straini veniti in Romania.

Perchezitii la taximetristi pirati care talhareau turistii straini pe Otopeni

Taximetristii pirat recurgeau la amenintari si violente in cazul in care nu li se achitau cursele. Ei acostau turistii chiar de la sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport si ulterior ii suprataxau.

De exemplu, o cursa de la Otopeni pana la Intercontinental, unde strainii erau cazati, putea costa si 200 de euro, in timp ce pe un traseu Bucuresti – Brasov soferii cereau peste 250 de euro.

Mai mult, anchetatorii spun ca plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocand astfel preturi foarte mari, de ordinul sutelor de euro.
Potrivit politistilor, multi dintre soferii vizati in ancheta sunt cu antecedente penale, unii chiar au facut inchisoare pentru talharie si inselaciune.

Totodata, oamenii legii cerceteaza si posibilitatea ca persoanele care practicau ilegal taximetria, pe cont propriu, sa lucreze in acelasi timp si la firme de taximetrie unde figurau ca angajati.

Politistii bucuresteni de la investigatii criminale efectueaza cercetari in acest dosar de aproximativ o jumatate de an, fiind vorba despre o suta de persoane inselate si talharite de taximetristii pirati.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna din MAI si al Directiei de Operatiuni Speciale din IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Cookies