Taximetriști găsiți în neregulă în București. Amenzi de 10.000 de lei și ridicarea autorizațiilor, într-o acțiune de 4 ore a Poliției Locale

23 feb. 2022
2623 Afișari
Taximetriști găsiți în neregulă în București. Amenzi de 10.000 de lei și ridicarea autorizațiilor, într-o acțiune de 4 ore a Poliției Locale

Inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au desfăşurat, miercuri dimineață, o nouă acţiune de depistare și sancționare a conducătorilor auto care oferă servicii de transport public în regim de taxi, cu încălcarea legii taximetriei. În patru ore cât a durat controlul, agenții au găsit nereguli la taximetriști pe care i-au sancționat cu amenzi și ridicarea autorizațiilor taxi. 

Poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, agenţi ai Brigăzii Rutiere Bucureşti – Biroul Control Auto şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român au participat la o acţiune comună de verificare a legalităţii activității de transport public în regim de taxi desfășurat în zonele din apropierea unor mari spitale din Capitală – Dr. Th. Burghele şi Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila, transmite, printr-un comunicat, Primăria Municipiului București.

În urma acţiunii, într-un interval de patru ore, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au verificat 48 de taxiuri, şase conducători auto neputând prezenta documentele prevăzute de lege pentru prestarea activităţii de taximetrie. În cazul altor patru taximetrişti, s-a constatat lipsa staţiilor de emisie – recepţie. Conducătorii auto descoperiţi cu nereguli au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi totale de peste 10.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au dispus şi reținerea a trei autorizaţii taxi.

Acţiunile Poliției Locale București vor continua până la asigurarea unui cadru civilizat al activității taxi astfel încât bucureștenii să poată beneficia de servicii de calitate, anunță PMB.

Pentru a sesiza problemele întâmpinate în relația cu conducătorii de taxi, cetățenii pot apela linia verde pusă la dispoziție de Primăria Capitalei – 0800.800.868 sau dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București la 021/9752.

Sursa FOTO: PMB

Cookies