Taximetriști care profită de refugiați în București. Polițiștii au efectuat controale și au dat amenzi

11 mart. 2022
432 afișări
Taximetriști care profită de refugiați în București. Polițiștii au efectuat controale și au dat amenzi
Taximetriști care profită de refugiați în București. Polițiștii au efectuat controale și au dat amenzi. Sursa foto: PMB

În mai multe zone din București au fost efectuate acțiuni de control pentru respectarea legalității serviciilor de taximetrie. Polițiștii au depistat taximetriști care profitau de refugiați.

Taximetriști care profită de refugiați în București

Polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au efectuat verificări în ultimele zile și au depistat doi „taximetrişti – pirat”. Bărbații ofereau ilegal servicii de taximetrie în punctele de îmbarcare din București create pentru refugiaţii ucraineni.

Oamenii legii nu le-au dat doar amenzi celor doi, ci le-au reținut plăcuţele de înmatriculare şi le-a fost suspendat dreptul de a mai folosi mașinile.

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a decis să intensifice, în această perioadă, verificările cu privire la respectarea legalităţii de către taximetriștii care oferă servicii refugiaţilor din Capitală.

Polițiștii au efectuat controale și au dat amenzi

Aceste acțiuni de control s-au desfășurat în mai multe zone de interes din București. Au fost vizate zona Gării de Nord şi a autogărilor Obor şi Filaret, principale puncte de tranzit a refugiaților din Ucraina ce sosesc oraș.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipalității București au depistat mai multe nereguli:

  • lipsa documentelor care sunt necesare pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie;
  • lipsa staţiilor de emisie – recepţie;
  • la Gara de Nord şi Autogara Obor, oamenii legii au descoperit doi taximetriști falși.

Bărbații nu aveau autorizație pentru desfășurarea serviciilor de transport public de persoane în regim de taxi. Ca să-și atragă clienţii, şi-au colantat, în mod ilegal, mașinile cu însemne şi înscrisuri specifice taxiurilor.

De asemenea, pentru credibilitate, „taximetriștii-pirat” au dotat mașinile şi cu aparate de taxat şi casete luminoase.

Cei doi taximetriști din București au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 38/2003, iar poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti au aplicat măsurile complementare de suspendare a dreptului de a conduce o mașină prin ridicarea certificatului și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

În urma verificărilor, oamenii legii au mai reţinute și două autorizaţii taxi şi au dat amenzi în valoare de aproximativ 40.000 de lei, transmite Primăria Capitalei.

Cookies