ARHIVA B365

Taximetriști pirat, ridicați de mascați, pentru că șantajau clienții

24 de taximetriști pirat sunt ridicați marți dimineață de către mascați, pentru a fi duși la Poliția Capitalei, la audieri. 

Cei 24 sunt acuzați într-un dosar de șantaj, înșelăciune și amenințări. Taximetriștii operau în special la aeroportul Otopeni, unde luau cetățeni străini în cursă și îi puneau să plătească chiar și 200 de euro pentru o cursă scurtă. Când clienții refuzau să plătească, îl amenințau sau chiar îi băteau. Dacă nu aveau bani, le luau telefoanele sau alte bunuri. 

Acțiunea vine după ce în week-end doi cetățeni britanici au fost jefuiți sub amenințarea cuțitului de un taximetrist.

Iată și comunicatul Poliției: 

„La această oră, Poliţia Capitalei, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din M.A.I. şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 24 de percheziţii şi pun în aplicare 24 mandate de aducere pentru destructuarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor comise cu violenţă.

Percheziţiile sunt efectuate în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Dâmboviţa.

Membrii grupării vizate sunt suspectaţi de săvârşirea unor infracţiuni în zona transportului de persoane.

Din cercetările efectuate până în acest moment de către Poliţia Capitalei, a reieşit faptul că membrii grupării infracţionale ar fi acostat persoane în zona unui aeroport din Capitală şi le-ar fi oferit servicii de transport.

La încheierea cursei, prestatorii de servicii de transport ar fi folosit violenţa pentru a obţine sume foarte mari de bani, reprezentând costul supraapreciat şi nereal al transportului.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button