Taxele și impozitele plătite online. Peste 30.000 de bucureșteni din Sectorul 6 au ales varianta simplă

07 ian. 2022
220 Afișari
Taxele și impozitele plătite online. Peste 30.000 de bucureșteni din Sectorul 6 au ales varianta simplă
Taxele și impozitele plătite online. Peste 30.000 de bucureșteni din Sectorul 6 au ales varianta simplă. Sursă foto: Facebook/ Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6

Primăria Sectorului 6 anunță că peste 30.000 de cetățeni au ales să nu mai stea la cozile de la ghișee și au achitat taxele și impozitele online sau la aparatele speciale, în intervalul luni-joi.

Taxele și impozitele plătite online. Peste 30.000 de bucureșteni din Sectorul 6 au ales varianta simplă și au decis să nu mai piardă timpul la ghișee.

Taxele și impozitele plătite online

Primăria Sectorului 6 anunță că 3 din 4 cetățeni din sector au hotărât să renunțe la cozile de la ghișee și au ales varianta mai simplă, aceea de a plăti impozitele și taxele de acasă, online sau de la aparatele special amenajate.

Te-ar mai putea interesa și: Peste 10.000 de bucureșteni din Sectorul 4 și-au plătit taxele și impozitele, în prima zi din 2022. A fost simplu, fără cozi la ghișee. Doar online sau la SelfPay

Timp de doar patru zile, în perioada 3 – 6 ianuarie 2022, peste 30.000 de locuitori din Sectorul 6 au achitat online:

  • fie prin platforma Ghișeul.ro;
  • fie prin aplicația numită eSector6 (disponibilă în Google Play sau App Store – pentru persoanele fizice);
  • fie prin intermediul stațiilor de plată SelfPay sau a serviciilor de Internet Banking.

Nu toți cetățenii au ales varianta simplă

8.000 de persoane au optat să plătească taxele și impozitele la ghișeele Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 6. 2.500 de contribuabili au achitat la ghișeele Poștei Române, iar alte 126 de persoane au plătit la benzinăriile Omv-Petrom, prin platforma Westaco.

105.000 de contribuabili din Sectorul 6 au cont pe Ghișeul.ro.

Bine de știut, în ceea ce privește reducerea de 10%. Primăria Sectorului 6 spune că bonificația de 10 procente se acordă pentru plata cu anticipație a impozitelor până la data de 31 martie 2022, indiferent de metoda de plată aleasă.

Te-ar mai putea interesa și: Cursuri gratuite pentru elevii din Sectorul 6. Lista activităților disponibile la Conacul Golescu-Grant

Totodată, începând cu data de 16 august 2021, Primăria Sectorului 6 a decis să elimine prezența fizică necesară la ghișee pentru persoanele juridice. Absolut toate cererile, declarațiile și documentele se depun, exclusiv, doar prin platforma online a Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6 și prin serviciile poștale.

Astfel, solicitările făcute de persoanele juridice au un timp mai rapid de rezolvare și trasabilitate, iar timpul de așteptare de scurtează considerabil.

Pltaforma online poate fi accesată de către cetățeni, la adresa următoare: www.taxelocale6.ro/declaratiionline.

Cookies