Taxele locale nu se vor modifica în 2015. Impozitele locale din București se vor modifica în 2016

de:
06 ian. 2015
0 afișări
Taxele locale nu se vor modifica în 2015. Impozitele locale din București se vor modifica în 2016

IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE BUCUREȘTI 2015. Taxele și impozitele locale datorate primăriilor de sector și Primăriei Capitalei nu se vor modifica în 2015, anunță pe blogul personal Cornel Pieptea, consilier general Primăria Municipiului București.

„Pentru a veni în întâmpinarea acestor contribuabili conștiincioși, cărora le mulțumesc în numele Primăriei Municipiului București, vreau să fac câteva precizări referitoare la cuantumul acestor taxe locale”, scrie Pieptea.

Taxele și impozitele nu se modifică în anul 2015. Aceste taxe sunt: impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a autorizaţiilor, taxele pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, alte taxe locale si taxe speciale.

CITEȘTE ȘI: Cum să plătești TAXELE ȘI IMPOZITELE: PROGRAMUL Direcțiilor de Impozite și Taxe Locale în 2015.

IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE BUCUREȘTI 2015. Astfel, conform articolului nr. 292 din normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează o dată la 3 ani, ţinând cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima indexare.

Sumele indexate se iniţiază în comun de Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului, emisă până la data de 30 aprilie, inclusiv, a fiecărui an.

Coroborat cu aceste prevederi, articolul nr. 288 prevede că modificarea taxelor și impozitelor locale se face de către consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile judeţene prin hotărâre pentru anul fiscal următor în termen de 45 de zile lucrătoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Guvernului prevăzuta la art. 292.

Taxele și impozitele locale din București vor putea fi modificate în anul 2016 și nu pot avea o creștere mai mare de 20% față de valorile ce vor fi stabilite de Guvern, mai declară consilierul general pe blogul său.

Consilierul Cornel Pieptea pune la dispoziția zititorilor Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 3/2013 referitoare la valoarea taxelor și impozitelor locale.

Cookies