Taxele din Sectorul 1 vor putea fi plătite online

de:
23 sept. 2013
0 afișări
Taxele din Sectorul 1 vor putea fi plătite online

Pentru a putea utiliza această nouă modalitate de plată a obligațiilor fiscale, contribuabililor, persoane fizice și persoane fizice autorizate, înregistrați în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credențiale (user și parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro.
Plicurile care conțin numele de utilizator și parola se pot ridica personal de la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (DGITL) din Piața Amzei nr. 13, începând cu 25 septembrie 2013, în baza cărții de identitate a solicitantului.
Ghișeul.ro este Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (SNEP). Acesta permite contribuabililor plata online prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de către Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale, a obligațiilor fiscale locale existente.
Sistemul de plată online, prin ghiseul.ro, este diferit de serviciul de vizualizare online a taxelor și impozitelor pus la dispoziție până în prezent de DGITL Sector 1.

Plata online cu cardul prin ghiseul.ro conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:
Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
Site securizat la standarde înalte privind tranzacțiile cu cardul pe internet;
Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ-teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea;
Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.

Pentru a putea beneficia de plata online a impozitelor și taxelor locale, prin site-ul www.ghiseul.ro, contribuabilii vor parcurge următorii pași:
Contribuabilii prezintă o copie a actului de identitate la sediul DGITL Sector 1, Serviciul Stabilire, Impunere și Asistență Contribuabili Persoane Fizice, din Piața Amzei nr. 13, pentru a ridica plicul care conține numele de utilizator și parola;

Accesează pagina de internet www.ghiseul.ro pentru activarea contului în vederea efectuării plăților online a impozitelor și taxelor locale prin utilizarea credențialelor primite (după prima logare în sistem se va cere automat schimbarea parolei);
Vizualizează în timp real obligațiile fiscale de plată și efectuează plata efectivă folosind cardul bancar;
Obțin confirmarea pe e-mail a plății efectuate.

Pe lângă plata online, prin ghișeul.ro, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia contribuabililor din Sectorul 1 următoarele modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Cookies