ARHIVA B365

Taxe speciale impuse de primării turiștilor

Guvernul a decis prin noul Cod Fiscal că, începând cu acest an, turiștii nu vor mai achita taxa hotelieră de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, percepută de primării prin intermediul unităților de cazare. În schimb, a fost stabilit că, pentru asigurarea resurselor financiare necesare proiectelor de promovare turistică, consiliile locale, județene și Consiliul General al Municipiului București, după caz, pot institui „o taxă” pentru cazarea turiștilor în structuri de cazare, în condiții stabilite prin hotărârea consiliului local.

Acum, Guvernul va nuanța această prevedere și va oferi primarilor, prin reformularea textului, posibilitatea de a introduce mai multe taxe speciale pentru promovare turistică, scrie profit.ro. 

„În vederea asigurării resurselor financiare pentru promovarea turistică, consiliile locale, județene și Consiliul General al Municipiului București pot institui taxe speciale, cum ar fi: pentru cazarea turiștilor în structuri de cazare, de agrement, stabilite prin hotărârea autorității deliberative respective”, se arată în proiectul normelor modificate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button