ESENTIAL

Taxe plătite prin SMS şi audienţe online, în Sectorul 5. Când va fi funcţional noul sistem

„În ceea ce priveşte smart city, pot să vă spun că suntem singura primărie din ţară unde se pot plăti, de exemplu, prin sms, taxele pentru buletine sau până la sfârşitul acestei luni certificate de urbanism se vor da online sau că până la sfârşitul acestei luni o să implementez, deja mi-au venit echipamentele, o să facem audienţele online, pe site-ul primăriei, o să pun directorii, în fiecare zi, câte o oră la mine în birou, în sala de şedinţă, să fie o audienţă online, ca să nu mai trebuiască oamenii să stea la coadă. (…) Cred că în maxim un an primăria va fi complet informatizată”, a spus Florea, la conferinţa „Focus Bucureşti: dezvoltare urbană, economie, mobilitate”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Totodată, primăria doreşte să ia în administrare 7,5 km de şină dezafectată.

„Este un CA la CFR. Dacă îmi trece solicitarea, sper să încep imediat, de mâine, demersurile pentru a lua în administrare 7,5 km de şină dezafectată, care acum e de fapt zonă cu depozite necontrolate de gunoi şi care mi-ar permite să fac o şosea pe patru benzi între Răzoare şi Progresul. Asta înseamnă o nouă cale de rulare. (…) Pe Antiaeriană, pe 13 hectare va fi noul sediu al Academiei Tehnice Militare. Am semnat deja un protocol cu Ministerul Apărării şi suntem în demersuri pentru hotărârea de Guvern, iar acolo unde e actualul sediu al Academiei Tehnice Militare probabil va fi Medicina Militară vizavi de Piaţa de Flori”, a spus primarul Florea.

El a vorbit şi despre alte proiecte al primăriei.

„Avem trei proiecte cum nu au mai fost în România de la Revoluţie încoace. Avem 110 hectare în administrare preluate de la Ministerul Apărării Naţionale din 2007, 2008 şi 2011, pe care nu se puteau face decât locuinţe şi numai prin ANL. Am reuşit să obţinem o hotărâre de Guvern la sfârşitul anului trecut, astfel încât să putem să facem programe de dezvoltare urbană prin orice surse de finanţare legal atrase. Asta înseamnă că în acest moment am semnat împreună cu Ministerul Dezvoltării nişte acorduri şi am ordin de ministru pentru construirea a 15.000 de locuinţe pentru tineri, am ordin de ministru pentru construirea unei maternităţi, am, de asemenea, în plan să fac o sală polivalentă”, a menţionat Florea, citat de Agerpres. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button