Taxa specială de 21,50 de lei pe lună, de persoană, amânată până pe 1 august. Cine trebuie să o plătească

17 apr. 2021
1695 Afișari
Taxa specială de 21,50 de lei pe lună, de persoană, amânată până pe 1 august. Cine trebuie să o plătească

O taxă ce ar fi urmat să intre în vigoare la 1 iunie într-un sector din București a fost amânată pentru 1 august. Cine trebuie să o plătească și de ce vezi în rândurile de mai jos.

Cuantumul de 21,50 de lei pe lună al taxei speciale de salubrizare se va aplica utilizatorului casnic fără contract de prestări servicii pentru gestionarea deşeurilor menajere de la 1 august şi nu de la 1 iunie, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 2 din 22 aprilie.

De ce a fost amânată taxa specială

Pentru a da posibilitatea utilizatorilor casnici să încheie contracte individuale pentru prestarea serviciilor de salubrizare menajeră, nivelul taxei speciale de salubrizare este de 10 lei/persoană/lună de la 1 martie până pe 31 iulie, nu până pe 31 mai.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, modificarea acestor termene din hotărârea Consiliului Local nr. 74 din februarie 2021 prin care se instituie o taxă specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici fără contracte de prestări servicii pentru gestionarea deşeurilor menajere se impune ţinând cont de faptul că, până în prezent, nu s-au aprobat tarifele pentru colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere municipale în amestec, pentru colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile), realizate pentru utilizatori casnici de pe raza Sectorului 2, coroborat cu imposibilitatea fizică de a se încheia contracte individuale de prestări servicii, cu valabilitate începând cu data de 1 iunie.

Cookies