ȘTIRI

Taxă pentru centrala de apartament, pregătită de Guvernul Ponta

Taxă pentru centrala de apartament: Prim- ministrul a anunțat că din 2016, cei care au centrale termice de apartament vor fi obligați să plătească încă o taxă. Noua taxă pe poluare ar fi impusă de Uniunea Europeană, mai spune Victor Ponta, iar România a amânat cât a putut introducerea ei. Acum un an s-a înaintat ideea ca proprietarii de centrale de apartament să plătească 30 de lei pentru fiecare gigacalorie produsă de centralele proprii, numai că acum premierul nu vrea să spună care va fi suma exactă.

Taxă pentru centrala de apartament: În acest timp, reprezentanții asociațiilor de proprietari anunță că în unele țări din Uniunea Europeană se acordă subvenții pentru montarea de centrale de apartamente performante și numai cele învechite sunt taxate. Ministrul mediului, Attila Korodi, spune că la această oră se poartă negocieri cu Comisia Europeană pentru stabilirea modalității de aplicare a acestei noi taxe.

Taxă pentru centrala de apartament: Anunțul premierului vine în vreme ce producătorii de căldură și apă caldă vorbesc de creșterea prețurilor în sistemul centralizat, cu cel puțin 10 procente. Chiar viceprimarul Bucureștiului, Marcel Nicolaescu, susține că soluția optimă pentru vremea rece ar fi rămânerea în sistemul centralizat. Viceprimarul spune că în acest fel lumea ar fi mai câștigată pentru că în viitor ar crește prețul la gazele naturale, informează rfi.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button