Taxă hotelieră de 1% către Primăria Municipiului București

de:
10 oct. 2013
0 Afișari
Taxă hotelieră de 1% către Primăria Municipiului București

Banii ar intra în bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti, informeaza Adevarul.ro

Taxa hotelieră ar urma să fie aplicată pe raza Municipiului Bucureşti începând cu anul 2014, iar hotărârea se va comunica Primăriilor de sector.

Potrivit legii privind Codul Fiscal, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei stabilite la tarifele de cazare practicate de unităţile de cazare. De asemenea, potrivit aceleaşi surse, taxa hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

În ceea ce priveşte direcţia banilor de pe această taxă, potrivit legii, sumele provenite din taxa hotelieră vor intra în bugetul Primăriei Capitalei. Conform normelor de aplicare a legii, pentru Municipiul Bucureşti, instituirea taxei hoteliere constituie atribuţia opţională a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu precizarea că „hotărârea privind instituirea taxei hoteliere se adoptă în cursul anului şi se plică în anul fiscal următor”. Cota taxei se stabileşte de consiliul local şi este cuprinsă între 0,5% şi 5%.

Din 2006 şi până în mai 2010, când a fost suspendată, cota pentru Bucureşti a fost de 3%. Taxa hotelieră este una dintre dările comune din majoritatea oraşelor civilizate din lume.

Cookies