Taxă de stațiune pentru Mamaia Nord și Năvodari. Cum vor fi investiți banii turiștilor

19 feb. 2022
2188 Afișari
Taxă de stațiune pentru Mamaia Nord și Năvodari. Cum vor fi investiți banii turiștilor
Taxă de stațiune pentru Mamaia Nord și Năvodari. Cum vor fi investiți banii turiștilor

Taxe, taxe și iar taxe. Asta auzim tot mai des în ultima perioadă. Iată că nu scăpăm de ele nici pe litoralul românesc. Turiștii care se vor caza anul acesta în nordul litoralului, vor plăti o nouă taxă.

Taxă de stațiune pentru Mamaia Nord și Năvodari

Începând cu această vară, turiștii care vor alege să-și petreacă vacanțele în Mamaia Nord și Năvodari vor fi nevoiți să plătească o taxă de stațiune. Taxa este de 1%, fără TVA, din valoarea tarifului pentru fiecare noapte de cazare, iar turiștii o vor plăti operatorului de turism.

În acest sens, proiectul de hotărâre a fost adoptat de Consiliul Local Năvodari, iar banii vor fi colectați într-un fond special. Agenții economici vor fi obligați să vireze taxa colectată la bugetul local.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat săptămâna trecută și prevede să fie achitată o taxă în plus de către turiștii care vor fi cazați în orice spațiu de cazare turistică: hoteluri sau pensiuni.

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a oferit un exemplu: dacă o noapte de cazare costă 400 de lei, turiștii vor plăti în plus suma de 4 lei, aceasta fiind taxa de promovare turistică.

„Vorbim de sume foarte mici, care nu vor avea un impact asupra bugetului turiștilor”, a mai declarat primarul orașului Năvodari, potrivit focuspress.ro.

Cum vor fi investiți banii turiștilor

Autoritățile locale vor folosi această taxă pentru a îmbunătăți și pentru a dezvolta stațiunea. O mare parte din suma colectată pentru această taxă vor fi folosiți pentru a promova destinația, atât la evenimentele interne, cât și la evenimentele externe.

Taxa de stațiune nu este o noutate pentru litoralul Mării Negre. De anul trecut, turiștii care aleg să se cazeze în stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp trebuie să achite 5 lei pe zi.

Zona de litoral a orașului Năvodari, denumită Mamaia Nord, a fost declarată în anul 2018 stațiune turistică de nivel național.

Cookies