ARHIVA B365

Taxă de protecție plătită de firme din București, pentru a-și desfășura activitatea

ACuzațiile aduse grupului infracțional sunt acelea de șantaj, conform comunicatului transmis redacției B365.ro de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. 

Iată comunicatul:  „Marţi, 24 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare trei autorizaţii de percheziţie, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de şantaj.

Pe parcursul a două luni, în anul 2014, poliţişti din cadrul Sectorului 4 au documentat activitatea infracţională a unui grup cu preocupări pe linia infracţiunilor de cămătărie şi şantaj, grup ce acţiona pe raza sectorului 4.

Astfel, în seara de 24 februarie a.c., Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 4, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au prins în flagrant trei bărbaţi, în timp ce primeau sume de bani de la angajaţii unei firme, pentru a-i lăsa să-şi desfăşoare activitatea.

De asemenea, în urma acestei acţiuni, la domiciliile celor trei au fost efectuate şi percheziţii, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe arme albe, diverse înscrisuri, precum şi sume de bani ( lei şi euro).

Cercetările au reliefat că cei trei bărbaţi, de 38, 34 şi respectiv 47 de ani, prin ameninţări şi acte de violenţă, au solicitat mai multor persoane angajate la o societate comercială profilată pe transport marfă, să le dea sume de bani pentru a-i lăsa să-şi desfăşoare activitatea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button