Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie, spune ministrul Transporturilor. Drumul de la București la mare trece și vara asta prin șantier

16 mai 2023
364 Afișari
Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie, spune ministrul Transporturilor. Drumul de la București la mare trece și vara asta prin șantier
Masini care tranzitează Autostrada Soarelui (A2) la statia de taxare Fetesti-Cernavodă | Sursa foto: Agerpres

Taxa de pod de la Feteşti va fi suspendată de la 1 iunie, și asta „în mod sigur”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Și va rămâne suspendată până când se va termina cu șantierul la podul peste braţul Borcea.

Taxa de pod de pe Autostrada Soarelui, „în mod sigur suspendată” de la 1 iunie

Vorbim, totuși, despre o decizie pe care nu o poate lua ministrul Transporturilor, ci doar e Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR):

Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie. Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest consiliu de administraţie, iar ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe.

Sorin Grindeanu a declarat de săptămâna trecută că a cerut suspendarea taxei de pod de la Fetești, în condițiile în care lucrările de reparații de la pod vor continua și în sezonul estival 2023. 

Șantierul din drumul spre și dinspre mare

Lucrările de reabilitare a podului de la fetești, de peste braţul Borcea, pod situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie.

Acest șantier presupune închiderea traficului rutier pe pod, în sensul dinspre Constanţa spre Bucureşti.

Ce lucrări se fac pe podul peste brațul Borcea

Printre lucrările principale care se execută aici se numără frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, dar și refacerea trotuarului.

Podul peste brațul Borcea al Dunării are o lungime de aproape 1 kilometru (970 m) și este un pod peste care trec, deopotrivă, trenuri și mașini. 

El traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, care are mai mult de 1 kilometru și jumătate, face legătura între orașele Fetești și Cernavodă din România și leagă, astfel, Dobrogea de Muntenia.

Hotnews reamintește că, pentru reabilitarea podului peste Borcea, contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD; documentul prevede ca lucrarea să fie gata în 24 luni, iar perioada de garanție e de 60 de luni.

 

Cookies