Taxa de pod de la Cernavodă ar putea fi eliminată

28 iun. 2021
63 Afișari
Taxa de pod de la Cernavodă ar putea fi eliminată

Taxa de pod de la Cernavodă ar putea fi eliminată, conform unui proiect de lege inițiat de PNL.

Taxa de pod de la Cernavodă ar putea fi eliminată. Documentul a trecut de Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor și mai are nevoie de votul din plenul forului decizional.

Șoferii care trec cu mașinile pe podul peste Dunăre de la Cernavodă plătesc de la 13 lei în sus, în funcție de categoria vehiculului. Este o taxare dublă, din moment ce toți achită și rovienietele, consideră liberalii care vor eliminarea taxei de pod.

Taxa de pod de la Cernavodă ar putea fi eliminată. Ministrul Transporturilor nu e de acord

Proiectul inițiat de deputatul PNL Bogdan Huțucă are susținerea colegilor de partid. De altfel, în comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, aleșii PNL și UDMR au fost de acord cu eliminarea taxelor atât pentru podul Cernavodă – Fetești, cât și pentru cel de la Vadu Oii – Giurgeni.

În schimb, Ministrul Transporturilor nu este de acord cu eliminarea taxei care alimentează bugetul cu 150 de milioane de lei.

Autostrada Soarelui a fost un șantier până la startul verii. După reluarea lucrărilor de reparaţii pe tronsonul Bucureşti-Fundulea, inaugurat în 2004 și construit din plăci de beton, au fost și lucrările la podul de la Cernavodă.

În perioada sezonului estival toate restricțiile vor fi ridicate, lucrările urmând a fi reluate undeva spre jumătatea lunii septembrie. De lucrări se va ocupa un constructor din România, termenul de finalizare a reparațiilor este de doi ani. Valoarea lucrărilor este de aproape 67 de milioane de lei.

Cookies