TAXĂ de parcare în centrul Bucureștiului. Când vă întoarceți din concediu veți găsiți marcaje peste tot. Primele 600 de parcări realizate

08 iul. 2022
3386 afișări
TAXĂ de parcare în centrul Bucureștiului. Când vă întoarceți din concediu veți găsiți marcaje peste tot. Primele 600 de parcări realizate
FOTO: Compania municipală Parking București

În timp ce Bucureștiul se află în concediu, Primăria Capitalei lucrează. Politica de a parca mașina oriunde în centrul Capitalei va fi păstrată, dar va fi taxată. Și îi va costa scump pe șoferi.

Aflată într-o campanie majoră de introducere a taxării parcării în centru, Primăria Capitalei anunță realizarea a 600 de locuri de parcare marcate, în două săptămâni, până pe 8 iulie.

Justificativ, primarul general Nicușor Dan spunea, nu demult, că, în prezent, puțini oameni parchează pe locurile cu plată, iar restul preferă să parcheze (gratuit) pe străduțele alăturate.

PMB a început în forță marcarea locurilor de parcare din centrul Capitalei

Pentru că vrea să ajungă la mii de locuri de parcare marcate, după viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) la 30.000, după primarul Nicușor Dan la 100.000, iar din august a.c. să impună sancțiuni, Primăria Bucureștiului a început în forță acțiunea de marcare/amenajare a spațiului public din zona centrală.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunţa, miercuri, 7 iulie, amenajarea a 600 de noi locuri de parcare în centrul Capitalei, pe parcursul ultimelor două săptămâni.

Astfel, în săptămâna 27 iunie – 1 iulie au fost finalizate lucrări de amenajare pentru 223 de locuri de parcare în zonele:
– Bd. Nicolae Caramfil din zona Pipera: 171 de locuri;
– Piaţa Regina Maria: 12 locuri;
– Şoseaua Panduri: 40 de locuri.

În săptămâna 4 – 8 iulie au intrat în execuţie alte 394 de noi locuri de parcare în zonele:
– Str. Naţiunile Unite: 46 de locuri;
– Str. Nicolae Filipescu: 98 de locuri;
– Str. Vasile Conta şi str. Traian Vuia: 71 de locuri;
– Str. Popa Tatu: 160 de locuri;
– Str. Batiştei: 19 locuri.

„De la începutul lunii iulie a început şi programul de modernizare a serviciului de parking. Vom digitaliza serviciul, vom proteja traficul pietonal şi interzicem parcările pe trotuare.

Facem ordine în această activitate, creştem capacitatea de parcare în zona centrală şi aducem venituri suplimentare pentru oraş”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

Bujduveanu a avertizat anterior că Primăria Capitalei și-a propus să aibă o politică agresivă de taxare a parcării în interiorul inelului central.

„Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. ”, a spus acesta.

Cum vor arăta parcările din centrul Capitalei

Toate parcările vor avea parcometre şi, treptat, se va renunţa la taxatori, a precizat viceprimarul Bujduveanu. Un alt sistem de plată este prin aplicația Parking București sau AmParcat.ro, sau prin sms la 7458, sistem care funcționează deja.

În plus, se vor monta bariere în unele parcări publice și camere de luat vederi.

Bujduveanu, viceprimarul responsabil cu infrastructura de transport a Bucureștiului, anunța că șoferii vor fi verificaţi dacă au achitat taxa de parcare cu ajutorul unor maşini electrice care se vor plimba prin oraş şi vor scana din mers numărul de înmatriculare.

Taxele de parcare pe locurile publice cu plată sunt de la 10 lei/oră, în zona 0, la 2,5 lei/oră în zona 2. Taxele se aplică doar în cursul săptămânii luni-vineri, între orele 07.00-23.00 (zona 0 și 1) și 07.00-19.00 (zona 2), conform paginii Companiei Municipale Parking București.

„Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile şi relaţii, fără ecusoane, fără ‘atenţii’ pentru personalul care monitorizează parcarea. Creăm condiţii de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora şi eliberăm trotuarele de maşini, în zona centrală”, scria viceprimarul, anterior, pe Facebook.

Din august, șoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile amenajate în centrul Bucureștiului sau pe trotuar. Viceprimarul Bujduveanu a transmis, într-un interviu acordat recent Hotnews, că să se vor ridica mașinile, vor bloca roțile, vor fi amendați.

Pe 29 iunie, Consiliul General al Capitalei a aprobat un program de investiţii în valoare totală de 26,3 milioane de lei pentru Compania Municipală Parking, în baza căruia ar urma să fie amenajate 17.000 de noi locuri de parcare. Astfel, numărul locurilor de parcare ar urma să crească de la 13.000, în prezent, la 30.000.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, aceste locuri de parcare ar urma să genereze încasări de un milion de lei pe zi. Unele vor fi la bordură şi vor fi marcate cu albastru, altele se vor afla pe spaţii închise cu barieră.

Îți recomandăm și:

Cookies