Taxă de 240 de lei pentru candidații care AU PICAT DE DOUĂ ORI examenul de BACALAUREAT

de:
27 mai 2015
0 Afișari
Taxă de 240 de lei pentru candidații care AU PICAT DE DOUĂ ORI examenul de BACALAUREAT

Potrivit unei decizii a Ministerului Educației absolvenții care au picat deja de două ori Bacalaureatul vor trebui să plătească o taxă în valoare de 240 lei pentru a putea participa la o altă sesiune de BACALAUREAT, scrie hotnews.ro.

Ministerul Educatiei a stabilit ca nivelul taxei pe care trebuie sa o plateasca absolventii de liceu din promotiile anterioare care au picat de cel putin doua ori BAC-ul si care vor sa sustina din nou toate examenele de bacalaureat – sa fie la 240 de lei. „Candidatii din promotii anterioare, care au sustinut in sesiunile anterioare de cel putin doua ori examenul de bacalaureat si care se prezinta la toate probele examenului de bacalaureat, achita suma de 240 lei”, se arata intr-un document al Ministerului, publicat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Decizia poate fi consultată, AICI.

In cazul in care un candidat cere recunoasterea unor examene pe care le-a luat in sesiunile anterioare si sustine doar cateva probe de Bacalaureat, plata se realizeaza diferentiat, „in functie de numarul probelor pe care le sustine”, se arata in nota Ministerului Educatiei.

In ceea ce ii priveste pe absolventii liceelor vocationale si tehnologice, acestia trebuie sa plateasca o taxa de 50 de lei, daca vor sa sustina anul acesta examenul de certificare a calificarii, dupa ce l-au picat de cel putin doua ori.

Saptamana aceasta se desfasoara inscrierea candidatilor la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2015. Vineri, 29 mai, elevii de clasa a XII-a termina scoala, iar pe 8 iunie incep examenele orale. Primul examen scris al Bacalaureatului va fi cel la Limba si literatura romana, pe 29 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 10 iulie.

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE şi BAREM GEOGRAFIE, BACALAUREAT 2015. SUBIECTE și BAREM DE CORECTARE la GEOGRAFIE

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE CHIMIE BAC 2015 și BAREM CHIMIE.BACALAUREAT 2015.BAREM CHIMIE ORGANICĂ-CHIMIE ANORGANICĂ

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2015. SUBIECTE FIZICĂ, BAREM FIZICĂ BAC 2015. SUBIECTE și BAREM LA FIZICĂ

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2015. SUBIECTE BAC BIOLOGIE 2015. SUBIECTE și BAREM LA BIOLOGIE-ANATOMIE BAC 2015

CITEȘTE ȘI: BAREM BAC 2015, SESIUNEA SPECIALĂ BAC, BAREM BACALAUREAT 2015. BAREMELE LA MATEMATICĂ și ISTORIE

Cookies