Taxa auto, analizată la Ministerul Mediului. Va fi mai ieftină decât în Bulgaria

de:
18 iun. 2012
0 Afișari
Taxa auto, analizată la Ministerul Mediului. Va fi mai ieftină decât în Bulgaria

„Taxa de primă înmatriculare este în analiza ministerului. Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a găsi cele mai bune soluţii astfel încât să venim cu o decizie clară în faţa cetăţenilor privind taxa auto. În momentul în care vom finaliza poziţia, o vom prezenta Guvernului şi o vom comunica public”, a spus ministrul Mediului, potrivit realitatea.net.

Aceasta a precizat că se va merge pe o variantă în acord cu normele şi reglementările europene, însă va fi adaptată particularităţilor României. „Vom avea o decizie finală în cursul lunii iulie. Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una în acord cu normele şi reglementările europene şi o vom adapta în funcţie de particularităţile României (…). Acest nivel al taxei de primă înmatriculare (taxa auto) a fost raţiunea pentru care o parte dintre români s-au îndreptat către Bulgaria, nivel pe care noi vrem să-l reglementăm şi care face obiectul acestor grupuri de lucru”, a adăugat Rovana Plumb.

Din cele trei grupuri de lucru care lucrează la taxa de primă înmatriculare (taxa auto 2013) fac parte, pe lângă reprezentanţii MMP şi cei ai Ministerelor Economiei, Finanţelor Publice, Registrului Auto Român şi ai Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

„Mesajul pe care l-am dat colegilor din grupurile de lucru este de a ţine cont de faptul că în România sunt 6 milioane de oameni care trăiesc la limita sărăciei şi de aceea trebuie să venim în sprijinul populaţiei, pentru că în zilele noastre maşina nu este un lux. Este necesar să avem un trai decent, iar unul dintre repere poate fi considerat şi mijlocul de transport. Desigur vom veni cu concluziile finale când vom finaliza”, a mai arătat Rovana Plumb.

Cookies