„Taverna Racilor Herăstrău nu e închisă”, susține patronul, la o zi după ce ANPC a anunțat că i-a pus lacăt. Paul Nicolau mai zice că la el în bucătărie nu-i carne stricată

20 sept. 2023
683 afișări
„Taverna Racilor Herăstrău nu e închisă”, susține patronul, la o zi după ce ANPC a anunțat că i-a pus lacăt. Paul Nicolau mai zice că la el în bucătărie nu-i carne stricată
„Taverna Racilor Herăstrău nu e închisă”, susține patronul, la o zi după ce ANPC a anunțat că i-a pus lacăt. Paul Nicolau susține că la el în bucătărie nu-i carne stricată. Sursa foto: Facebook/ Taverna Racilor Herăstrău

Au apărut primele declarații ale lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, după ce ANPC a anunțat închiderea restaurantului „Taverna racilor” din Herăstrău.

Proprietarul susține că Taverna Racilor nu a fost închisă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat mai multe controale la restaurantul „Taverna racilor” din Herăstrău, în perioada 1 iunie – 15 septembrie 2023.

În urma neregulilor găsite, ANPC a decis închiderea temporară a restaurantului.

În urma deficiențelor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni: în data de 01.06.2023 – administrator SC Nedsea SRL – amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei; oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprire temporară a unității de la prestarea serviciilor și s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unității”, a transmis ANPC într-un comunicat.

Paul Nicolau, proprietarul restaurantului, a venit cu primele declarații. „Pescobar” a spus că taverna nu este închisă și că nu s-a găsit nicio marfă deteriorată.

De asemenea, i-a și invitat în continuare pe oameni să vină să mănânce la restaurantul său din Herăstrău.

Iată declarația lui Paul Nicolau:

Taverna Racilor Herăstrău nu este închisă. Acum trei luni de zile, de când sunt aceste filmări și poze, că nu sunt de ieri sau de alaltăieri, a fost suspendată activitatea pentru o zi. S-au constatat neregulile, s-au făcut neregulile înapoi, am sunat la ANPC să vină să constate că am reglat tot ce au găsit la momentul controlului. 

Dar, nu s-a găsit niciun fel de pește putrezit, nu s-au confiscat 500 de kg de pește, în loc de -18 am mers cu -6 temperatura mărfii în mașină și doar o oră, de la Giurgiu la București, atât.

Așa că, vă așteptăm în continuare cu rezervări.”

Ce nereguli a constatat ANPC la Taverna Racilor Herăstrău

Printre abaterile constatate de ANPC în restaurantul „Taverna racilor” din Herăstrău se numără următoarele:

  • folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare,
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină,
  • sistem de ventilație cu depuneri masive de praf,
  • chedere depreciate și murdare,
  • prezența insectelor vii (muște) în unitate,
  • schimbarea stării termice a produselor,
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde,
  • existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat),
  • lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate,
  • lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu,
  • lipsa autorizației emisă de Primărie.

Totodată, au fost descoperite produse alimentare expirate și utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu funcționa, ca spașiu de depozitare a materiilor prime, cele congelate și refrigerate

Astfel, pe data de 15 septembrie au fost dispuse următoarele sancțiuni:

  • amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei,
  • oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 lei,
  • oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor,
  • propunerea de închidere temporară a unității pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Te-ar putea interesa și:

Cookies