Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit. „Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”

02 sept. 2021
870 afișări
Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit. „Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”
Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit. „Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”. Sursă foto: Facebook/ Sindicatul Europol

Chiar suntem în secolul 21? Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. „Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”, în acest fel au început sindicaliștii din poliție postarea pe o rețea de socializare.

Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit. „Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”, au scris sindicaliștii din poliție într-o postare pe pagina de Facebook.

Tavanul Secției 3 de Poliție din București s-a prăbușit

Trăim în secolul 21, dar nu se vede. Tavanul Secției 3 de Poliție din Capitală s-a prăbușit, secție aflată chiar în buricul târgului. Sindicatul Europol a semnalat problema asupra stării de degradare în care sunt clădirile în care polițiștii merg la serviciu.

„Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!”, în această manieră și-au început postarea sindicaliștii din poliție, pe pagina de Facebook, după ce tavanul Secției 3 de Poliție a ajuns pe birourile angajaților.

Recomandăm și: Accident teribil în parcul IOR! O mașină de mici dimensiuni a Poliției Locale S3 a izbit în plin două femei: le-a proiectat de pe aleea principala pe zona de gazon la aproximativ cinci metri UPDATE

La scurt timp după postarea sindicaliștilor din poliție, reprezentanții Poliției Capitalei au emis un comunicat de presă și au făcut asigurări că nicio persoană nu a fost rănită. O bucată de tavan din Secția 3 de Poliție s-a prăbușit chiar peste birourile angajaților, în data de 1 septembrie 2021.

Avize peste avize, peste aprobări…

Sediul Secției 3 din București se află în plin proces de modernizare prin BIRD. Anul trecut s-au efectuat atât expertiza tehnică, cât și studiul de fezabilitate. Se așteaptă obținerea avizelor necesare din partea Direcției de Cultură a Municipiului București.

Având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 de Poliție, Direcția de Cultură a cerut ca studiul de fezabilitate să fie completat cu un studiu istoric.

Studiul istoric a fost realizat în acest an, iar documentele pentru obținerea avizului au fost depuse, din nou, la Direcția de Cultură a Municipiului București. Acestea urmează să fie analizate și avizate, spune Poliția Capitalei în comunicatul de presă transmis, potrivit antena3.ro.

După ce se obține avizul, se va începe procedura de achiziție proiectare și achiziție, dar asta în funcție de bugetul alocat.

În această dimineață au început să se realizeze lucrări de reparații curente în sediul poliției.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București dorește să închirieze un alt spațiu „care să corespunda cerințelor funcționale pentru secția de poliție”, se mai arată în comunicat.

„Respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție”

Sindicaliștii din poliție îi reproșează lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, că nu le oferă condiții.

„În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

Polițiștii transmit că nu sunt ironici, dar o țară cu pretenții de Schengen nu este capabilă să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.

Recomandăm și: Redeschidere cu scandal a Grădinii de Vară Alhambra. PMB și Poliția Capitalei au intervenit de urgență. Renovarea s-a făcut fără autorizație de construcție

Sindicaliștii spun că nu mai există diferențe între a fi ultragiat pe stradă și a fi ultragiat de instituția care nu poate să le ofere siguranță angajaților și cetățenilor.

„Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea”, au conchis reprezentanții Europol pe pagina de Facebook.

Cookies