Tăticii cer maternităţilor bucureştene permisiunea de a asista la naşteri alături de mame

de:
07 mart. 2011
0 Afișari
Tăticii cer maternităţilor bucureştene permisiunea de a asista la naşteri alături de mame

Cele două asociaţii au lansat Parteneriatul „Părinţi pentru Prezent”. În cadrul acestuia, Asociaţia „Mame pentru Mame” şi Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor solicită tuturor maternităţilor să permită viitorilor părinţi să fie împreună şi în sala de naştere, pentru ca gravida să beneficieze de sprijinul moral al partenerului său, iar viitorul tată să poată veghea încă de la naştere asupra copilului şi să-i fie alături mamei acestuia, potrivit unui comunicat.

Primele maternitati vizate de demersul asociaţiilor partenere sunt cele din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi a Spitalului ELIAS, care vor fi vizitate de o delegaţie parentală pentru a determina managerii unităţilor spitaliceşti să renunţe la interdicţia pusă viitorilor taţi de a asista la naşterea bebeluşului.

De asemenea, cele două asociaţii solicită amendarea urgentă în Parlamentul României a O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, crearea cadrului legal clar şi necesar pentru ca naşterea la domiciliu asistată de un cadru medical specializat să fie posibilă în România, dar şi elaborarea şi adoptarea urgentă a legislaţiei privind serviciile de îngrijire şi educare a copiilor pe timpul zilei (profesiile de bonă şi baby-sitter).

Ziua Mamei pe 1 mai, Ziua Tatălui pe 8 mai

„Organizaţiile părinţilor vor promova ZILELE PĂRINȚILOR, reglementate de Legea nr. 319 / 2009 privind instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei, care are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importanţei ambilor părinţi în viaţa de familie si in societatea românească. ZIUA MAMEI (1 mai, prima duminică a lunii mai) i ZIUA TATALUI (8 mai, a doua duminică a lunii mai) vor fi sărbatorite de societatea românească aşa cum se cuvine in 2011”, anunţă asociaţiile.

Organizaţiile partenere au elaborat un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, pe care-l vor lansa pe circuitul parlamentar cu sprijinul parlamentarilor pro-familie.

Cookies