Tatăl unei fetiţe de la grădiniţa unde directoarea bătea copiii: „Se trezea din somn plângând”

de:
25 mart. 2016
2 Afișari
Tatăl unei fetiţe de la grădiniţa unde directoarea bătea copiii:

Directoarea unei grădiniţe private din Capitală, Ioana Ana Neagu, este acuzată că ar fi bătut trei copii din unitate. 

Secţia 17 de Poliţie din Capitală a deschis o anchetă, la sesizarea părinţilor. Arthur Aşa, tatăl copiilor care apar în imaginile date publicităţii, a povestit, pentru Adevărul.ro, săptămâna de chin prin care a trecut pentru a afla ce se întâmpla cu cei doi copii ai săi – o fetiţă de un an şi 11 luni şi un băiat de aproape 6 ani – zilnic, între orele 9.00 şi18.00, cât timp aceştia se aflau în grija angajaţilor de la grădiniţa privată „Flipper” din cartierul Cotroceni, Bucureşti.  
 
Povestea a început de marţea trecută, 15 martie, când Corina şi Arthur Aşa, părinţii celor doi copii, au aflat chiar de la directoare că aceasta „i-a scuturat un pic pentru că nu se mai înţelegea cu ei“. Având o relaţie apropiată cu directoarea, pe care o considerau chiar o apropiată a familei, părinţii nu au crezut, iniţial, că este vorba de o agresiune în toată regulă. Însă comportamentul de acasă al copiilor le-a dat de bănuit că, la grădiniţa în care aveau încredere, s-ar putea întâmpla lucruri care să-i afecteze emoţional şi fizic pe copii. Aşa că tatăl a reuşit să facă rost de imaginile din sistemul de supraveghere instalat în grădiniţă şi a urmărit înregistrările. A făcut capturi foto, iar, a doua zi, a încercat chiar să poarte o discuţie cu directoarea Ioana Neagu. 
 
 „Nu i-am spus atunci că am urmărit înregistrările, am vrut să văd dacă recunoaşte ceva, am vrut să vorbesc raţional cu ea, să-i pun întrebări indirect, dar femeia nu a recunoscut nimic în faţa mea şi a soţiei mele“, a declarat tatăl copiilor.  
 
Acasă, însă, fetiţa de nici doi ani manifesta un comportament ciudat, conform spuselor părinţilor. 
 
„Se trezea din somn plângând, uneori începea să ţipe, prin casă, fără absolut niciun motiv, în cele mai neaşteptate momente“, a spus tatăl.
 
 În tot acest timp, părinţii au încercat să discute cu copiii lor, dar niciunul dintre ei nu povestea ce se întâmpla exact la grădiniţă. Le era teamă şi erau obişnuiţi să creadă că un astfel de comportament agresiv, cu copiii mai puţin ascultători, era ceva normal.   
 
Cookies