ȘTIRI

Tatăl lui Andrei Postelnicu: Sâmbătă seară am aflat despre dispariţia lui. Nu am nicio veste în plus

„Sâmbătă seara am aflat de dispariţia lui. Andrei trebuia să ne dea un telefon, nu a făcut-o şi am început să avem semne de întrebare. Nu am avut cu cine să vorbim în SUA, doar cu autorităţile, iar acum a plecat acolo şi iubita lui Andrei, care era în Anglia, unde locuiesc împreună. El plecase mai devreme în America şi urmau să se întâlnească amândoi acolo după câteva zile”, a declarat Mihai Postelnicu, marţi, pentru mediafax.ro.

El a afirmat că aşteaptă veşti de la autorităţile americane, care i-au spus că îl vor contacta atunci când vor avea noutăţi. Bărbatul a precizat că până în prezent nu a fost contactat de către autorităţile române în legătură cu dispariţia fiului său.

„În acest moment aşteptăm. Am luat legătură cu autorităţile americane, au spus că nu vor face comentarii până nu termină ancheta. Le-am dat numărul meu de telefon şi mi-au spus că mă vor contacta atunci când vor avea rezultate. Deocamdată nu mai am nicio veste în plus”, a mai spus Mihai Postelnicu.

Mihai Postelnicu a mai spus că Andrei avea brevet de trei ani şi că nu era pentru prima dată când pilota un avion.

„Avea brevetul de trei ani. Îl obţinuse în Franţa, iniţial a încercat în România, dar i-au spus că nu corespunde, iar atunci a mers în Franţa, a făcut şcoala şi a luat brevetul acolo. Avea destule ore de zbor, nu era prima oară când pilota”, a mai afirmat tatăl lui Andrei Postelnicu.

Andrei Postelnicu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti contemporani, specializat în economie. El a scris pentru publicatii importante. A lucrat pentru Financial Times intre 2000 si 2006 si pentru Bloomberg intre 2006 si 2007. A fost editorialist la Evenimentul zilei si la Capital, corespondent in SUA pentru Realitatea TV si consilier al lui Mircea Geoană în perioada în care acesta a fost preşedinte al Senatului. În prezent, Andrei Postelnicu era vicepreşedinte asistent la Financial Institutions Research at Moody’s Investors Service. În trecut a fost director de cercetare la Campden Wealth, consultant independent şi colaborator la Foreign Policy Magazine, scrie romaniatv.net.

Paza de coastă este încă în căutarea epavei avionului, dispărut în timp ce se îndrepta dinspre Marathon spre Vero Beach. Şeriful din Martin County a declarat că pe plajă oamenii au găsit un bocanc şi un rucsac în care se afla permisul de pilot al lui Andrei Postelnicu. Cum până luni dimineaţă nu a mai apărut niciun indiciu despre Postelnicu, Patrula Aeriană Civilă va pleca în căutarea lui cu un sonar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button