ARHIVA B365

Tatăl Aurei Ion, la un an de la tragedia din Apuseni, crede că principalul vinovat este STS-ul

Valentin Ion este decis să dea în judecată instituţiile vinovate şi apoi statul român dacă nu se face dreptate.

„Familia noastră a plătit un expert legist acum două luni, care a stabilit, împreună cu o comisie de medici din toată ţara, că Aura a murit de hipotermie. S-a încercat schimbarea diagnosticului, voiau să spună că decesul a fost provocat de lovituri cauzatoare de moarte. Acum, verdictul oficial este că fata mea a murit îngheţată. Am înţeles, din expertiza asta care o să se dea de la CIAS, că pilotul şi vremea sunt responsabili de accident. Cu moartea Aurei o să fie mai complicat, că ea a murit de frig, dar noi suntem convinşi că vor găsi câţiva acari Păun, pe care să îi bage la înaintare. Nu vă daţi seama că acolo există un sistem de relaţii unde toţi sunt rude? Cum se pot dărâma unii pe alţii? E o încrengătură acolo, peste tot. Şi mă refer la ROMATSA, la STS, la ISU, pentru că, în general, sunt puşi pe criterii politice”, a declarat tatăl Aurei Ion pentru ziarulring.ro.

Valentin Ion este dispus să meargă până la capăt pentru a scoate vinovații la iveală: „Putem doar să plătim datorii până la sfârşitul vieţii noastre, în speranţa că poate dăm de un procuror cinstit, sau poate profităm de o conjunctură favorabilă în aşa fel încât să iasă vinovaţii la iveală, cei care au lăsat-o pe fetiţa mea să moară în chinuri. Nu vom renunţa niciodată, chiar dacă ne vindem casa”.

„Mama Aurei, surorile şi fratele ei au plecat în Apuseni să vadă locul unde a căzut fata, eu nu am avut puterea să văd locul unde copilul meu s-a chinuit şi a plâns”, a mai spus tatăl Aurei Ion.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button