Tataie a dat lovitura, dar era bumerang. O societate din București administrată de un bătrânel a făcut achiziții fictive de la zeci de firme fantomă. E ceva prejudiciu: 450.000 lei

17 mart. 2022
1695 afișări
Tataie a dat lovitura, dar era bumerang. O societate din București administrată de un bătrânel a făcut achiziții fictive de la zeci de firme fantomă. E ceva prejudiciu: 450.000 lei
Tataie a dat lovitura, dar era bumerang. O societate din București administrată de un bătrânel a făcut achiziții fictive de la zeci de firme fantomă. E ceva prejudiciu: 450.000 lei. Sursa foto: Pexels

La prima vedere, păreau să fie niște percheziții obișnuite realizate de polițiștii din București într-un dosar de evaziune fiscală. Doar că, autoritățile vorbesc despre un tataie (bărbat de 72 de ani) care credea că a dat lovitura, doar că acum lovitura se-ntoarce.

O societate din București administrată de un bătrânel a făcut achiziții fictive de la zeci de firme fantomă

Miercuri, 16 martie 2022, poliţiştii din cadrul DGPMB (Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere. Aceste mandate au fost puse în aplicare într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București au ajuns la concluzia că vreme de 4 ani, în perioada 2016-2020, o societate comercială s-a eschivat de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin:

  • evidențierea contabilă;
  • declararea de achiziții fictive de la 60 de firme fantomă, în sumă totală de 2.000.000 lei.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 16 martie 2022, autoritățile au executat 5 mandate de percheziție domicilară în București și în Ilfov, iar două persoane au fost conduse la audieri.

E ceva prejudiciu: 450.000 lei

Ancheta a demonstrat că prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 450.000 de lei.

Tataie a dat lovitura, dar era bumerang

În baza probelor prezentate, față de un bărbat de 72 de ani, autoritățile au dispus măsura controlului judiciar, iar pentru recuperarea prejudiciului au instituit măsuri asiguratorii asupra unei clădiri (bun imobil).

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1 continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

DGPMB declară că aceste percheziții domiciliare reprezintă o etapă în cadrul procesului penal și care este reglementată de Codul de procedură penală.

Cookies