ȘTIRI

TAROM a refuzat să îi ofere președintelui Iohannis un avion pentru o deplasare la Bruxelles

Administraţia Prezidenţială a cerut TAROM un avion pentru o cursă către Bruxelles, în perioada 25-26 iunie, când are loc Consiliul European. Compania aeriană a refuzat. 

„După primirea mesajului de la Administraţia Prezidenţială, prin care era solicitată o aeronavă de minimum 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinaţia Bruxelles, în perioada 25-26 iunie, s-a analizat disponibilitatea şi s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronavă pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate şi charter. În plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate”, arată operatorul aerian de stat, într-un comunicat transmis marţi după-amiază agenţiei Mediafax, scrie ZF.

TAROM menţionează că în perioada de vară programul de curse regulate şi charter foloseşte la maxim capacitatea de transport a companiei şi orice solicitare nouă implică pierderi financiare dacă este modificat programul operaţional planificat.

Compania arată că în decursul colaborării dintre TAROM şi Administraţia Prezidenţială au fost găsite întotdeauna soluţii pentru operarea curselor speciale solicitate de instituţie şi că recent operatorul a asigurat deplasarea preşedintelui Klaus Iohannis în vizita oficială din Croaţia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button