TAROM a fost victima unui atac cibernetic. Hackerii au pus mâna pe datele a sute de mii de pasageri

08 mai 2021
123 afișări
TAROM a fost victima unui atac cibernetic. Hackerii au pus mâna pe datele a sute de mii de pasageri

TAROM a fost victima unui atac cibernetic care a vizat SITA, compania care furnizează servicii pentru aproape toate companiile aeriene.

TAROM a fost victima unui atac cibernetic în luna februarie, SITA recunoscând că un atac cibernetic de proporții a expus datele a sute de mii de pasageri la nivel mondial. Este vorba despre datele celor care au călătorit cu 90% din companiile aeriene, relatează Playtech.ro.

Incidentul a avut loc în 24 februarie 2021, iar printre datele expuse se numără diverse date de călătorie, precum nume, adrese, naționalități, numere de pașapoarte, gen și date de naștere.

TAROM a fost victima unui atac cibernetic. Pasagerii au fost inștiințați

Într-un email trimis pasagerilor, TAROM, operatorul național de transport aerian, a recunoscut problemele.

„Ne pare rău să vă informăm că componente din mediul de operare al serviciului SITA PSS, prin care SITA este partener al TAROM și al SkyTeam, a fost recent subiectul unui atac cibernetic foarte sofisticat (24 februarie 2021), conducând la un incident de date care implică anumite date ale pasagerilor, care au fost stocate pe serverele SITA Passenger Service System (US) Inc., cum ar fi nume, adresă, naționalitate, număr de pașaport, gen, dată de naștere, numărul călătorilor frecvenți”, se arată în notificarea TAROM.

Cookies