Tariful pentru gunoi a crescut cu vreo 63% pentru toți locuitorii din Sectorul 6. Ciucu se apără și spune că nu a mai fost indexat din 2007

29 iul. 2021
2072 Afișari
Tariful pentru gunoi a crescut cu vreo 63% pentru toți locuitorii din Sectorul 6. Ciucu se apără și spune că nu a mai fost indexat din 2007
Tariful pentru gunoi a crescut cu vreo 63% pentru toți locuitorii din Sectorul 6. Ciucu se apără și spune că nu a mai fost indexat din 2007 sursa foto: captura video

Tariful pentru gunoi a crescut cu vreo 63% pentru toți locuitorii din Sectorul 6, de la 7.11 lei de persoană, la 11.61 lei de persoană pe lună, adică cu vreo 4.5 lei. Totuși, primarul Cirprian Ciucu se apără și spune că nu a mai fost indexat din 2007, iar o analiză economică a arătat că aceasta este suma cu care tariful trebuie să crească pentru ca seriviciul să fie viabil din punct de vedere economic.

Un proiect important privind taxa pe gunoi din Sectorul 6 a fost votat și dezbătut joi în ședința Consiliului Local Sector 6 de joi. Astfel, a fost crescut tariful pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere de la locuitorii sectorului. Creșterea este una consistentă, de 63%, de la 7,11 lei/persoană/lună la 11,61 lei/persoană/lună.

Discuții în ședință cu privire la majorarea tarifului la gunoi în Sectorul 6

Proiect de hotărâre a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local Sectorului 6 de joi cu 16 voturi „pentru” şi nouă „împotrivă”. Mai mult, acum, primarul este împuternicit să semneze un act adiţional la contractul deschis încă din noiembrie 1999 pentru achiziţia serviciului de salubrizare în Sectorul 6. Acesta a fost încheiat între SC Urban SA şi Primăria Municipiului Bucureşti, fiind derulat şi finanţat de administraţia locală a S6.

Mai mult, nivelul tarifului de depozitare va fi aprobat prin hotărâre de CGMB, iar cuantumul prevăzut în hotărâre va fi reactualizat cu noile tarife.

Creșterea tarifului pentru gunoi a fost propusă de operatorul de salubrizare

Se pare că majorarea tarifului de la 7,11 lei/persoană/pe lună la 11,61 lei/persoană/pe lună pentru deşeuri menajere pentru locuitorii sectorului 6 a fost propusă de operatorul de salubrizare Urban SA, după ce cuantumul actual, destinat persoanelor fizice pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor menajere era deja în vigoare de vreo 14 ani, mai exact din 28 noiembrie 2007.

Compania de salubrizare a trimis mai multe notificări privind nevoia de indexare/creştere a tarifului pentru persoane fizice, mai ales că s-a majorat tarifului de depozitare direct în celulele Depozitului Ecologic Vidra, de la 110 lei pe tonă, fără TVA, la 200,63 lei/tonă, fără TVA. Acesta pare să fie noul tarif practicat până la închiderea depozitului Iridex. De asemenea, a fost introdusă contribuţia pentru economie circulară, de 80 lei/tona deşeu depozitat, creșterea tarifului cu 63% fiind justificată.

Consilierii locali PSD l-au luat la rost pe Ciucu

„Aţi scumpit parcările de reşedinţă, (…) aţi triplat preţul biletului STB, (…) acum văd că majoraţi cu 65% taxa pe gunoi. (…) Care e logica? Cum îi ajutăm pe cetăţeni?”, i-a reproșat consilierul local PSD Simona Butacu, potrivit Agerpres.

Replica lui Ciucu nu întârziat să apară, explicând că Primăria S6 a făcut un studiu independent față de ceea ce a cerut firma de salubrizar, iar creșterea de preț ar fi corectă din punct de vedere economic.

„Noi am fundamentat pe studii, pe costuri reale acest tarif. Nu a mai fost indexat din 2007. De ce? Pentru că unora le-a fost frică să ia măsurile corecte, nu cumva să piardă electoral. (…) Costul acesta pe tarif a fost foarte mic, în timp ce costul pe salubrizare stradală a fost exponenţial mărit. Asta s-a întâmplat până acum”, a spus Ciucu.

Cookies