Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate

de:
15 mai 2015
0 Afișari
Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate

Eliminarea tarifelor de roaming care ar fi trebuit să se producă până în iulie 2016 ar putea să nu mai aibă loc, susţine cotidianul german Bild, care citează un document al Consiliului European.

În loc de eliminarea tarifelor, autorităţile de la Bruxelles ar urma să propună un pachet numit „roam like at home”, notează Mediafax, citată de Digi24.ro.

Astfel, un cetăţean european ar putea telefona în alte ţări UE fără tarif de roaming doar în limita a 50 de minute anual, nivel după care s-ar aplica tarifele normale de roaming.

Totodată, fiecare european ar putea trimite 50 de sms-uri în fiecare an în interiorul UE, fără a fi taxat suplimentar. După epuizarea celor 50 de sms-uri, pentru fiecare mesaj trimis se va plăti taxa de roaming (în prezent de 0,06 euro pe sms).

În ceea ce priveşte traficul de date, europenii ar avea la dispoziţie 100 MB anual, fără tarife de roaming, după care fiecare MB va fi taxat cu 20 de eurocenţi. Dacă Parlamentul European va fi de acord, pachetul „roam like at home” ar putea fi aplicat de la 1 ianuarie 2016.

Fostul comisar pentru Justiţie Viviane Reding, în prezent europarlamentar, a calificat intenţia de a menţine tarifele de roaming drept „o ruşine”. „În rundele ministeriale secrete de la Bruxelles s-a decis să li se bage în continuare oamenilor mâna în buzunar”, a spus Reding, conform Bild, preluat de euractiv.de.

Parlamentarii europeni au votat pentru eliminarea tarifelor la roaming în UE, de la 15 decembrie 2015.

Cookies