ARHIVA B365

Tarifele pentru ridicarea maşinilor din Sectorul 2 vor scădea cu 40%

În prezent, taxa de ridicare a maşinilor parcate ilegal în Sectorul 2 al Capitalei este de 250 de lei cu TVA pentru vehiculele sub 2.500 de kilograme. În urma reducerii cu 40%, cuantumul taxei de ridicare va fi de 150 de lei. Transportul autoturismelor la depozit mai scoate din buzunarul şoferilor încă 250 de lei, la care se adaugă şi taxa de depozitare încă 250 de lei.

Propunerea de diminuare a taxei de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar a fost făcută de consilierul local Mugur Mihai Toader de la PSD. „În ultima perioadă, unele primării au diminuat această taxă şi ar fi bine să procedăm şi noi în consecinţă. Propun diminuarea valorii maxime cu 40% sau putem să luăm în considerare un procent de 65% din salariul minim brut pe economie”, a motivat consilierul local PSD, Mugur Mihai Toader care a folosit ca exemplu Primăria Sectorului 1 care a decis reducerea cu 60% a taxelor de ridicare a autoturismelor.

Potrivit deciziei consilierilor locali, prima zi de depozitare a maşinii este netaxabilă, ceea ce înseamnă că în primele 24 de ore şoferii nu vor plăti în plus.

Profit de 1,75 milioane euro în zece ani

Concesionarea serviciului de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate ilegal urmează să fie scoasă la licitaţie de către administraţia locală. „Acest serviciu se scoate la licitaţie publică. Să sperăm că vom găsi un operator care să fie dispus să accepte noile tarife. Vom vedea dacă va veni cineva la licitaţie să se încadreze în aceste condiţii”, a precizat Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2.

Potrivit raportului de spacialitate întocmit de Primăria Sectorului 2, serviciul de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar urmează să fie concesionat pe o perioadă de zece ani. Autorităţile estimează că firma care va câştiga licitaţia va obţine un profit net de 1,75 milioane euro în această perioadă. Acelaşi operator va plăti la primărie şi o redevenţă minimă de 10% din încasări.

Actualmente, serviciul de ridicări auto pe raza Sectorului 2 este prestat de firma SC Supercom SA, controlată de familiile Bucu şi Ciuclea. Fostul senator PSD Ilie Ciuclea este acum adjunctul primarului Neculai Onţanu la şefia UNPR Bucureşti.

Citeşte şi Câte zeci de milioane de euro învârt firmele de ridicat maşini din Capitală. Vezi topul afacerilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button