Tarife hoteliere mai mici în Bucureşti. Primăria a anulat taxa de 3%

de:
08 feb. 2011
0 Afișari
Tarife hoteliere mai mici în Bucureşti. Primăria a anulat taxa de 3%

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a fost informată la sfârşitul lunii ianuarie de către Direcţia Generală de Dezvoltare şi Investiţii a Primăriei Municipiului Bucureşti că taxa hotelieră de 3% nu va mai trebui achitată în 2011, scrie Mediafax.

„În cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 31 mai 2010 a fost supus spre dezbatere proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale aplicabile pe raza Municipiului Bucureşti în 2011. La sfârşitul discuţiilor, proiectul de hotărâre a fost supus la vot în întregime şi nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat”, se arată în adresa primăriei.

În această situaţie, potrivit scrisorii, în conformitate cu normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotărârii până la data de 31 mai presupune că taxa hotelieră nu se plăteşte în anul următor.

„Eliminarea taxei va ajuta la rentanbilizarea tarifelor de cazare şi la scăderea acestora cu 3%”, a afirmat Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental, citat de Mediafax.

Conform unor estimari ale companiei de consultanţă Fivestar Hospitality, industria hotelieră din Bucureşti a avut anul trecut afaceri de 90-100 milioane de euro. Încasările din servicii de cazare s-au situat de în intervalul 70 – 80 de milioane de euro.

Din aceste date reiese că municipalitatea a încasat anul trecut din taxa de cazare de la hoteluri peste 2 milioane de euro.

Cookies