Tăriceanu vrea să îi returneze lui Băsescu o scrisoare: Să înveţe să scrie

de:
10 apr. 2014
0 Afișari
Tăriceanu vrea să îi returneze lui Băsescu o scrisoare: Să înveţe să scrie

Membrii Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, în şedinţa din 1 aprilie, introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit a scrisorii prin care preşedintele Traian Băsescu informa Parlamentul că a probat propunerea prim–ministrului referitoare la dislocarea la Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină, la solicitarea Ambasadei SUA.

Potrivit stenogramei şedinţei Birourilor Permanente reunite din 1 aprilie, publicată recent, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a remarcat formula „prim-ministru al Guvernului” folosită în scrisoare de către preşedintele Traian Băsescu, scrie realitatea.net.

„Am o rugăminte. Când faceţi scrisorile astea… Să ştiţi că prim–ministrul nu poate să fie decât al Guvernului. Prim-ministrul este al României, nu al Guvernului. Asta este o formulare pleonastică, moştenită din perioada lui Constantin Dăscălescu şi vă rog să renunţăm la ea. Da? Îi trimiteţi înapoi hârtia, să înveţe să scrie”, a cerut Tăriceanu.

Potrivit stenogramei, solicitarea preşedintelui Senatului nu a fost supusă, până la final, la vot. În cele din urmă, scrisoarea şefului statului a fost înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de plen comun a Parlamentului. Statele Unite ale Americii au solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600. Aceste informaţii au fost cuprinse într-o scrisoare transmisă de către preşedintele Traian Băsescu în 27 martie Parlamentului. Şeful statului informa Legislativul că, în baza legii 291/2007 privind forţele armate străine de pe teritoriul României, a aprobat propunerile premierului referitoare la solicitările părţii americane.

Cookies