Tăriceanu vrea ca transportul public din București să fie GRATUIT

de:
18 aug. 2020
0 Afișari
Tăriceanu vrea ca transportul public din București să fie GRATUIT

„Dacă vrem să decongestionăm traficul în Bucureşti şi să folosim transportul public la maximum, atunci, una dintre ideile mele, care poate părea populistă la prima vedere, dar este o idee fundamentală, este să mergem către transportul public gratuit. În acest fel vom stimula oamenii să îşi lase maşinile în parcare şi să folosească transportul public, nu numai categoriile defavorizate”, a afirmat, marţi, Tăriceanu la Digi 24.

Întrebat dacă ştie cât este o călătorie cu autobuzul, Tăriceanu a răspuns: „Da, sigur să ştiu! Depinde de distanţa pe care mergi. Trei lei!”.

Potrivit STB, o călătorie urbană costă 1,30 lei.

De asemenea, Tăriceanu s-a pronunţat pentru descentralizarea sistemulului de încălzire şi acordarea de subvenţii pentru centrale de apartament.

„Sistemul centralizat este depăşit tehnic, depăşit ca şi concepţie. În mod normal trebuie să asiguri autonomia fiecărei unităţi locative. Cred că acesta este soluţia nu numai cea mai eficientă ci şi rapidă pentru a rezolva problema. (…) În loc să dăm bani pentru retehnologizarea centralelor RADET care sunt complet depăşite, putem să dăm această subvenţie individual pentru fiecare unitate locativă”, a mai spus Tăriceanu. A

Cookies