ARHIVA B365

Chiliman şi Tăriceanu nu-l vor pe Crin Antonescu candidat la alegerile prezidenţiale

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a propus vineri, ca în PNL candidatul pentru prezidenţiale să fie stabilit printr-un scrutin intern. El a precizat că nu va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul care va fi organizat la finele lunii februarie. În schimb, a precizat că nu a decis dacă va candida la scrutinul intern pentru desemnarea candidatului la preşedinţie.

„Aceste alegeri interne trebuie organizate nu mai devreme de 2014, nu există niciun fel de raţiune pentru a le organiza mai devreme. Propunerea pe care doresc să o fac este ca în PNL desemnarea candidatului să se facă pe baza unui scrutin intern, cum se desfăşoară în Franţa, Marea Britanie, SUA, alegeri interne pentru desemnarea candidatului la preşedinţie. Cred că acest sistem are un mare atu, dă posibilitatea fiecărui membru al PNL să aleagă, va trebui să participe la acest scrutin şi să voteze”, a declarat Tăriceanu, citat de gandul.info

Aceeaşi idee este susţinută şi de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. „Desemnarea candidatului PNL la Preşedinţia României prin alegeri interne reprezintă o modalitate prin care putem menţine calitatea de partid liber şi democratic a Partidului Naţional Liberal, calitate pusă în pericol din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Propunerea d-lui preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu instituie două principii cu efecte benefice asupra PNL: competiţia internă liberă şi posibilitatea ca fiecare liberal să poată decide, prin votul său, asupra celui care merită să îl reprezinte în cea mai importantă funcţie din statul român”, a specificat Chiliman într-un comunicat remis B365.ro. 

Ruşanu îi cere lui Antonescu să-l dea afară din PNL pe Tăriceanu

În acest context, vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat că în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu se impune excluderea din partid pentru „prejudicii de imagine adus PNL”.

„Declaraţiile politice în mod evident fac rău şi aduc un prejudiciu de imagine PNL. Trebuie să mergem până la excluderea din partid a acelor persoane, în cazul de faţă domnul Tăriceanu. Nu există nicio motivaţie logică, corectă, normală, ca astăzi cu un an şi jumătate înainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 să soliciţi noi propuneri pentru candidaţii la această funcţie”, a precizat Ruşanu.

În interiorul PNL au avut loc mai multe conflicte între Crin Antonescu pe de o parte şi Tăriceanu – Andrei Chiliman pe de altă parte după ce Gigi Becali a fost anunţat candidat la Parlament din partea partidului. Antonescu l-a acuzat pe Chiliman că face tot posibilul să fie exclus din partid, acesta din urmă spunând că nu pleacă din PNL decât exclus. „Cin Antonescu e trădătorul”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button