Tăriceanu: Legea de reducere a CAS ar putea fi readoptată săptămâna viitoare

de:
15 aug. 2014
0 Afișari
Tăriceanu: Legea de reducere a CAS ar putea fi readoptată săptămâna viitoare

„Parlamentul, la inițiativa Guvernului, a adoptat legea prin care CAS urmează să se reducă cu 5 procente. Președintele a returnat-o constituțional, prevalându-se de motive de oportunitate. Există toate premizele ca această lege să fie readoptată fără modificări de Parlament cu o majoritate covârșitoare în cadrul sesiunii extraordinare de săptămâna viitoare”, afirmă Tăriceanu, conform unui comunicat al Partidului Liberal Reformator remis vineri AGERPRES.

Acesta consideră că motivul intervenției publice a președintelui Traian Băsescu de joi seară nu a fost reducerea CAS, ci implicarea sa neconstituțională în campania electorală.

Tăriceanu arată că, în 2008, președintele Băsescu a susținut creșterea creșterea salariilor profesorilor cu 50% iar în 2009 n-a fost de acord cu reducerea unor cheltuieli bugetare, fapt care a avut repercusiuni majore anul următor, care au dus la tăierea salariilor și a pensiilor.

„Discursul de ieri al președintelui a avut ca unic scop implicarea în campania electorală pentru prezidențiale în favoarea partidului pe care l-a inventat. Cu excepția PMP, a pus toate celelalte partide în aceeași „oală”, a atacat PDL și PNL, pentru derutarea electoratului. Am spus-o și o repet: în ciuda acestor atacuri de fațadă, menite să creeze confuzie, „marele partid” de dreapta nu este de dreapta, ci este creația lui Traian Băsescu, prin care încearcă să-și păstreze puterea și după încheierea mandatului său”, mai afirmă liderul PLR.

Potrivit lui, „alegerile prezidențiale”, „averea sa și a familiei” și „influența politică” pe care vrea să și-o conserve după expirarea mandatului sunt „adevăratele și singurele preocupări” ale lui Traian Băsescu, nu „bunăstarea națiunii”, Tăriceanu adăugând că declarația șefului statului de joi seară este ipocrită.

Cookies