ARHIVA B365

Tăriceanu: Legea de reducere a CAS ar putea fi readoptată săptămâna viitoare

„Parlamentul, la inițiativa Guvernului, a adoptat legea prin care CAS urmează să se reducă cu 5 procente. Președintele a returnat-o constituțional, prevalându-se de motive de oportunitate. Există toate premizele ca această lege să fie readoptată fără modificări de Parlament cu o majoritate covârșitoare în cadrul sesiunii extraordinare de săptămâna viitoare”, afirmă Tăriceanu, conform unui comunicat al Partidului Liberal Reformator remis vineri AGERPRES.

Acesta consideră că motivul intervenției publice a președintelui Traian Băsescu de joi seară nu a fost reducerea CAS, ci implicarea sa neconstituțională în campania electorală.

Tăriceanu arată că, în 2008, președintele Băsescu a susținut creșterea creșterea salariilor profesorilor cu 50% iar în 2009 n-a fost de acord cu reducerea unor cheltuieli bugetare, fapt care a avut repercusiuni majore anul următor, care au dus la tăierea salariilor și a pensiilor.

„Discursul de ieri al președintelui a avut ca unic scop implicarea în campania electorală pentru prezidențiale în favoarea partidului pe care l-a inventat. Cu excepția PMP, a pus toate celelalte partide în aceeași „oală”, a atacat PDL și PNL, pentru derutarea electoratului. Am spus-o și o repet: în ciuda acestor atacuri de fațadă, menite să creeze confuzie, „marele partid” de dreapta nu este de dreapta, ci este creația lui Traian Băsescu, prin care încearcă să-și păstreze puterea și după încheierea mandatului său”, mai afirmă liderul PLR.

Potrivit lui, „alegerile prezidențiale”, „averea sa și a familiei” și „influența politică” pe care vrea să și-o conserve după expirarea mandatului sunt „adevăratele și singurele preocupări” ale lui Traian Băsescu, nu „bunăstarea națiunii”, Tăriceanu adăugând că declarația șefului statului de joi seară este ipocrită.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button