Tăriceanu îi atacă pe Crin Antonescu, Dan Voiculescu și Traian Băsescu

de:
29 nov. 2012
0 Afișari
Tăriceanu îi atacă pe Crin Antonescu, Dan Voiculescu și Traian Băsescu

Aflat în conflict cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu – candidat la un post de senator în București – l-a criticat, în această dimineaţă, pe acesta pentru că nu a prezentat până acum un plan economic pentru România, deşi mai sunt doar două săptămâni din campania electorală.

În cadrul unei dezbateri organizată de SAR (Societatea Academică Română) şi Fundaţia Friedrich Ebert, Tăriceanu a catalogat drept „o greşeală” lipsa acestui plan, prezentând în schimb propria viziune în privinţa „măsurilor esenţiale pe care va trebui să le ia viitorul Guvern”. El şi-a intitulatat acest program: „planul de resuscitare a economiei în cinci puncte”. Recent, în Parlament, fostul premier i-a transmis voalat lui Antonescu că în relaţia cu partenerii europeni nu sunt acceptate atitudini de „ţâfnă” şi „arţag”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat public că va ţine cont în nominalizarea viitorului premier de programul de guvernare prezentat de candidaţii pentru acest post. Cu toate acestea, l-a exclus pe Tăriceanu de pe lista viitorilor premieri, deoarece a fost de acord cu suspendarea sa în 2007 şi a dus PNL spre PSD. În schimb, liderii PDL, dar şi ai celorlalte formaţiuni din ARD, au lăsat de înţeles că pot coopera cu Călin Popescu-Tăriceanu şi alţi liberali în viitorul Guvern. Crin Antonescu a fost tranşant, afirmând că îl va exclude din PNL pe Călin Popescu Tăriceanu dacă va accepta de la preşedintele Băsescu postul de premier.

La dezbaterea organizată de SAR, Tăriceanu l-a acuzat pe Băsescu că a girat risipa banilor către clientela PDL în timpul guvernelor Boc şi Ungureanu.

„Preşedintele Băsescu nu are căderea să dezbată pe teme economice pentru că a fost din păcate garantul acestor politici dezastruoase pentru economie a guvernărilor succesive PDL. Traian Băsescu, prin atitudinea sa, a girat risipa banilor publici pe proiecte care sunt mai degrabă profitabile pentru clientela politică, precum celebrele patinoare de zeci de milioane de euro, terenuri de sport în pantă, şi ar fi bine dacă s-ar putea abţine să ne mai dea lecţii de economie”, a declarat Tăriceanu.

Fostul premier l-a atacat şi pe preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, despre care a spus că insistă cu „încăpăţânare” pentru aplicarea unui TVA diferenţiat. În programul de guvernare al USL, prezentat de Victor Ponta, aplicarea unui TVA diferenţiat pentru anumite produse reprezintă însă „prioritatea zero a viitoarei guvernări”.

Mai multe, pe gândul.info.

Cookies