ARHIVA B365

Tăriceanu, despre reînnoirea permisului pe uşa din spate a DRPCIV

Tăriceanu a spus că aglomeraţia de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor este din cauza deficitului de personal, iar debirocratizarea la care s-a angajat Guvernul „este, mai degrabă, un slogan”.

Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exerciţiu. (n.r. – statul la coadă) (…) Am avut această ocazie să vorbesc cu şeful instituţiei şi care mi-a spus: <>, deci nu 1.000, cum a fost făcută vâlva. Am văzut că ştirea a fost preluată nemestecat că au stat 1.000 la coadă. Între 200 şi 400 de permise pe zi pentru că s-a concentrat în acelaşi loc şi Bucureştiul şi Ilfovul şi au un deficit de personal. Sigur că ar fi problema Executivului pentru că Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem că este, mai degrabă, un slogan. (…) Am fost deci ca să-mi preschimb permisul. Pentru asta trebuie să depui un dosar, să plăteşti o taxă. Am plătit taxa înainte pentru că am aflat că este aglomeraţie acolo şi ca să nu stau să pierd multă vreme. Am plătit la o agenţie CEC. Am fost şi am depus dosarul şi după aceea am fost chemat la 4.30 ca să-mi ridic permisul. (…) Mi-au transmis cei de la SPP: <>. Acum, ce vreţi să povestesc, dacă vreţi să vă povestesc ceva. Pe baza informaţiilor care au apărut în presă, probabil cineva din interiorul instituţiei a anunţat. Nu începuse încă programul de lucru, oficial, cu publicul. Am venit după aceea, seara, să ridic permisul. Erau câteva persoane la rând. Marele moment istoric?„, a declarat Tăriceanu, marţi seară, la B1TV.

El a mai spus şi că „s-a făcut o întreagă campanie”, iar „subiectul a fost umflat şi rostogolit în fel şi chip”.

Şi campania asta, pentru mine, nu e deloc surprinzătoare„, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că cineva din interiorul instituţiei a anunţat că urma să îşi preschimbe permisul de conducere, pentru că cel care l-a filmat era „bine documentat”. „Cineva din interiorul instituţiei a anunţat un cetăţean care nu ştiu dacă este ziarist„, a spus Tăriceanu, arătând că nu ştie pentru că nu i-a cerut să se legitimeze.

Călin Popescu Tăriceanu a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii DRPCIV, ocolind coada. La sediul serviciului de permise, el a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii.

El a dat primele explicaţii pe acest subiect în urmă cu o săptămână, susţinând şi atunci că oamenii cu funcţii importante trebuie dă se dedice problemelor societăţii, nu statului la coadă.

Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii comunităţii. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalităţi, anumite pârghii prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu la o emisiune la Antena 3.

Mai multe anchete au fost declanşate după ce Călin Popescu Tăriceanu a beneficiat e tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere. Au loc verificări la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, conducerea instituţiei autosesizându-se. Şi Instituţia Prefectului a anunţat că intenţionează să facă un control.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button