ARHIVA B365

Tăriceanu,dat afară din ședința PNL,la cererea lui Orban:nu e membru statutar. Stroe, exclus din PNL

„Ludovic Orban a cerut președintelui Antonescu să supună la vot deși nu Delegația Permanentă stabilește calitatea de membru al partidului, ci statutul.” – a povestit Călin Popescu Tăriceanu, la ieșirea din sală. S-a votat cu majoritate de voturi, iar Tăriceanu a fost nevoit să iasă.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că el contestă legitimitatea unor decizii luate de conducerea partidului cum ar fi cea referitoare la afilierea europarlamentarilor PNL la PPE. 

De cealaltă parte, Crin Antonescu a spus că Tăriceanu nu este înscris oficial în PNL. „Domnul Tăriceanu s-a înscris cu forța, nestatutar și pus de pesediști. Dar domnul Tăriceanu nu este înscris oficial în PNL. Statutul spune limpede cum se înscrie un om în partid: în organizația partidului de pe raza căruia are domiciliul sau job-ul. I-am spus că dacă vrea să se înscrie în PNL să o facă legal”, a spus Crin Antonescu.

„În statutul PNL scrie că nu pot participa la reuniunile PNL decât persoanele care sunt membre PNL. Ce ar fi să îi invităm pe Ponta sau pe Dragnea la reuniunile PNL? Mi s-a părut o lipsă de bun simt să vină neinvitat”, a declarat și Ludovic Orban. 

Delegația Permanentă a decis și dizolvarea filialei Satu Mare, care a acceptat revenirea lui Tăriceanu în partid. De asemenea, Biroul politic central al PNL a votat și excluderea lui Radu Stroe din partid. „Deocamdată sunt independent”, a spus Radu Stroe după excluderea lui din PNL. Întrebat despre o posibilă o colaborare cu PSD, Stroe a spus: „Mâ gândesc”. 

Mircea Ionescu Quintus: „Nu a fost nicio tensiune. S-a spus că nu este membru al partidului, deci nu are ce căuta acolo. Atât. Nu trebuia să vină, a făcut greșeală după greșeală, păcat de cariera lui politică. Noi nu l-am dat afară din partid, el nu s-a înscris unde trebuie.” – a comentat seniorul liberal gestul lui Tăriceanu. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button