Tăriceanu: Coaliţia nu funcţionează normal

de:
29 iun. 2015
0 Afișari
Tăriceanu: Coaliţia nu funcţionează normal

„Nu. Coaliţia presupune decizii comune, mai ales că suntem aici, în Parlament, prin votul cetăţenilor, dat în 2012. Nu ne putem ascunde după deget. După părerea mea, e o decizie care nu ţine cont de interesele cetăţenilor, ale alegătorilor şi ne pune în situaţia pe care o ştiţi”, a spus copreşedintele ALDE, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, Tăriceanu nu împărtăşeşte părerea premierului că decizia UNPR ţine de apărare naţională, şi nu de guvernare. „Nu. Numirea unei persoane, nu. Funcţionarea unei instituţii, da. Trebuie să disociem lucrurile. Noi aici nu discutăm despre instituţii, ci despre persoana care urma să conducă destinele instituţiei sau poate, în fine, „destinele” este poate un cuvânt prea pretenţios, dar întotdeauna persoanele trebuie alese cu grijă, mai ales în astfel de funcţii”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că, din punctul său de vedere, coaliţie „se numeşte atâta vreme, cât un grup de parteneri, că sunt partide, sau persoane, funcţionează cu o anumită coeziune, iar când nu există coeziune în decizie, atunci toate deciziile încep să nu mai semene ca o decizie bazată pe interesul comun, ci mai degrabă pe interese individuale”.

Cookies